Mellandagsrean!

Från tisdag och frammåt har jag jobbat på mellandagsrean och jisses va mycket folk det var i nordstan!
Jag tyckte det var kaus när vi hade big smile day, men nu var det mycket värre. Folk är helt hänsynslösa när det kommer till butiker. De bara gräver och gräver och skiter i allt och alla. Jag har inte orkat gå ut nått på rean utan shoppade bara ett linne, ett par leggins och ett par byxor på Cubus=)
Skönt att stöket snart är slut!
Ha en kanon dag!

Julruschen!

På fredag kväll åkte vi hem till Maggie och Lennart och firade jul med dem. Det var jätte mysigt, mådde dock skit eftersom jag var sjuk, men förutom det var det jätte trevligt! Mathilda lärde oss en ny variant av alfapet som henne"go", det var ruskigt kul!
På självaste julaftonen åkte jag hem till far och firade jul i mitt barndomshem tillsammans med syrran som igår kom hem från kapstaden, Henk, Stella, Rosa och Torsten. Där bjöds det på julbord, musikguiz och en massa tjöt. Det var en ruskigt mysig julafton!
På juldagen kom älsklingen till Trollhättan och firade jul tillsammans med mig, mor, Josse, Henk, Anna, Thomas och deras fem ungar hemma hos Thomas. Vi drack lite, tjöta och spelade spel (lyckades spela utan att det blev våldsamt:P) Det är alltid lika roligt att träffa familjen och vi hade en mysig kväll tillsammans=)
Nu har dock tre julfirande passerat och inte en enda tomte har synts till!
Men det blev det ändring på på annandagen! Då vi firade jul hemma hos Mattias bror Nicklas, med hela familjen! Det var en trevlig kväll som avslutades med att ingen mindre än tomten kom och hälsade på=) Efter Nicklas åkte vi med svärfar och svärmor hem till dem och firade en egen liten jul där.
Har haft alldeles alldeles underbara dagar tillsammans med nära och kära! Jag har bland annat fått ett pärlhalsband, ett par flippflopp med Hello Kitty, en knivslip, eltandborstar, parfym, ett frukostsätt m.m. Jätte tack allihopa för de fina julklapparna!
Men det var riktigt skönt att bara komma hem och ta det lugnt efter allt farande hit och dit!
Ha en trevlig vecka allihopa!

Idag kommer tomten!

Idag är det självaste julafton och tomten kommer!
Vad passar inte bättre än en liten anorlunda tomtedikt=)
Midvinternattens köld är hård
Tio små nissar i djupsnö gär.
Rävsax gömd under skynke vitt
knipsar Nisse av på mitt.
Livsandarna snabbt för Nisse tryter,
snart i eget blod han flyter.

Nio små nissar i midnattstimma
traskar fram i månljusstrimma.
Ugglan hoar i sitt näste
Istapp faller tyst från fäste.
Nisse spetsas utav tappen,
tomte ligger död på trappen.

Utanför dörren står gröten och ångar.
Åtta små nissars intresse den fångar.
Under stigande hunger faten de nalkar,
en stackars tomte på kanten halkar.
Han sliter, han kämpar, han svettar sig blöt,
men sjunker likväl i kvicksandslik gröt.

Många springor stugan har,
där sju tomtar in sig tar.
Katten som bak dörren ruva,
slukar nisse med hull och luva.
Resterna av tomtehand,
suger misse bort från tand.

Sex små nissar mot julbordet ila,
Snabbt dom uppför bordsben kila.
När sista tomten över kanten hasar,
han tappar greppet och nedåt rasar.
Faller nedåt likt ett lod,
Mattan röd av tomteblod.

Tomtar fem i väldig iver,
springer runt ty hungern river.
Nisse snubblar på sitt skägg,
faller rakt på knivens egg.
Lilla nisse saten
rinner ut i sillsallaten.

Fyra nissar har festat på sill,
och nu de törsten sin släcka vill.
Mot glöggen de springer i samlad tropp,
och tar för sig av drycken i varsin kopp.
Ner faller nisse i glödhett hav,
likt skållad mandel hans skinn faller av.

Tre små tomtar i granen svingar,
mellan ljus och änglavingar.
Nisse sig för nära våga,
strax han står i ljusan låga.
Doftar snart som vidbränd stek,
ångrar då sin ystra lek.

Två små tomtar omkring sig tittar,
då en smällkaramell de hittar.
Nisse ner på den då hoppar,
men för detta den ej stoppar.
I tak, på golv, på gardin med frans,
finns nu nisses hjärnsubstans.

Husbonn stiger upp i natten,
för att kasta vatten.
Under husbonn´s tunga toffla,
nisse blir krämig voffla.
Snön ligger här och var,
inte en jäkla tomte kvar.

En tragisk liten dikt om hur farligt ens hem kan vara för små nissar:P
Ha en riktigt god jul på er alla och hoppas tomten kommer med många fina klappar och glädje till er!

Jul på Liseberg

Ikväll besökte jag och älsklingen jul på Lideberg! Det var hur mysigt som helst, saknade dock snön men det var okej ändå! Vi kollade på en skridskoshow som ställs upp där varje jul (iallafall denna och förra julen:P)
Idag fick jag lite julkänsla=)
Vi kom också hem med nästan 4 kg choklad som älsklingen vann!

Packat & klart!

Nu är vi äntligen klara med flytten till lill huset och idag packade vi upp det sista av alla sakerna så nu är det bara lite småfix kvar innan allt är perfekt!=)
Tack så jätte mycket alla som hjälpte till! Det var verkligen guld värt!
Så nu lämnar vi Surte bakom oss och startar ett nytt kapitel här i hällsvik=)
Idag fick vi finbesök av mor och Stella. Vi tog en långpromenad längst havet och upp i villaområderna. Mys! Fick en jätte fin blomma av henne! Tack kära mor!
Här är lite bilder på vårt lilla hus!

Bilägare!

Vi har blivit med bil!!=) Älsklingens far hade inte råd att ha kvar alla sina bilar, så vi fick köpa hans lilla skåpbil för en billig päng och renoverat honom lite, med nytt ljudsystem, rensat all skit som låg i, vaxat och skrubbat honom! Vi döpte honom till Bosse de scoop=) Han har vart med oss ett tag nu och han är fantastisk med förvaring och går som en klocka=)
Idag tog vi ännu en tripp till Trollhättan men denna gången för att hämta vår köksmöbel som har stått hemma hos mor en längre tid. Bosse svalde hela möbeln (sexmannabord, soffa och tre stolar) utan problem!
Resten av dagen har vi packat, städat, packat och för omväxlings skull städat lite till! Men nu är det inte så mycket kvar och imorgon innan jobbet ska vi köra en vända till huset och dumpa av lite saker=)
Nu är det bara två dagar kvar innan stora flytten bär av!
Ha en fantastisk dag/kväll!

What a man!

'

Fyndat!

Det finns en sjukt bra grupp på facebook som heter köpes/säljes i Trollhättan/Vänersborg/Uddevalla. Där kan man hitta allt möjligt skoj, ungefär som blocket men gratis att lägga upp annonser! Igår hittade jag en skänk där som jag blev förälskad i och idag åkte jag och honey boney till Trollhättan och kollade på den. Det slutade med att den fick följa med oss hem:D Så nu har vi lite mer förvaring i nya lyan, som vi för övrigt flyttar in i om 4 dagar! Tjohoo!
Visst är den jätte fin?? (bilden är tagen från annonsen;P)

Kontraktet skrivet!

Idag åkte vi och skrev på kontraktet på huset! Kändes mycket mycket bra! Så nu kan vi definitivt säga att det är vårat!=) Nästa söndag, den 18, bär flyttlasset iväg och vi lämnar Surte bakom oss. Känns samtidigt lite tråkigt att lämna Surte, gillar grannarna och naturen här, men kommer nog älska det nya stället också!
Efter att vi skrivit kontraktet firade vi med att äta mat på en turkisk restaurang, Taras. Stället var jätte mysigt, men beställ inte medelhavsfisken där!! På tallriken fick jag en Hel fisk med ögon och alltihop på! Kunde inte kolla på den och mådde dåligt hela måltiden, dessutom fick man ingen sås till så va kruktort! Hur lockande är det att få in ett hel djur på tallriken??
Efter den mindre lyckade restaurangen gick vi till Bergakungen och såg på Twilight Breaking down. Den var fantastisk! Helt okej gjord också efter boken enligt mig. Ställer mig fortfarande på Jacobs sida, tycker att Edward är så kall och konstig i filmerna jämfört med i böckerna, där gillar jag honom:P
Dagen har vart jätte bra!

Göteborg badar i vatten!

Igår var det ett ruskigt oväder här i Göteborg! Riktigt läskigt över vad som händer med världen nu, med alla klimatförändringar! Orsakat av den "smarta" människan. Vi har oss själva att skylla!!

Julklappsjakten!

Idag blev jag färdig med alla julklappar, känns fantastiskt att ha det klappat o klart innan den värsta ruschen kommer igång=) När jag kom ner till Nordstan idag uppträdde ingen mindre än Chris Medina just då, bra timing! Så jag stod där och lyssna och det slutade med att jag köpte hans platta som han signera åt mig=) Han var riktigt trevlig!
Allt känns så skönt nu när boendet är fixat, julklapparna klara och packningen påbörjad. En sten som har fallit från bröstet! Min dag har vart fantastisk! Hoppas att din har vart lika bra!=)

Villaägare!

Äntligen ringde telefonen och vi fick det positiva svaret att vi får hyra lillhuset! Så nu är vi villaägare på hällsviksvägen 32 i Torslanda! Vinden har äntligen vänt! Så nu på söndag ska vi dit och skriva kontrakt på huset=) Det ser jag verkligen fram emot!
Ha en fantastisk kväll, för det ska vi ha!!=D

Hoppfull!

Igårkväll fick vi ett oväntat samtal från en kille som hade nappat på vår annons på blocket om att vi söker boende. Han hade en liten stuga vid sidan av sitt hus på Hällsviksvägen i Torslanda som han erbjöd oss att komma och kolla på.
Så ikväll åkte vi dit för att kika på stugan. Både jag och Mattias tappade hakan när vi kom fram. Det var ett rikemans villaområde och deras hus var gigantiskt! Stugan var hur mysig som helst, inte jätte stor men bra planerad, kamin i storarummet och med en jätte veranda. Endast 3 minuters promenadväg till havet och sju minuter till busshållsplats. Det var en liten bit in till stan, 25 minuter med buss, men det är det bannemej värt för det var ett förstahandskontrakt! Så nu ska han bara kolla upp oss innan han bestämmer sig, men det verkade som att han ville hyra ut den till oss för det är inga andra som ska komma och kolla på den. Så i dagarna får vi reda på om vi fått den. Håller tummarna!
Stella provade lite kläder, hon hade lite tråkigt:P

Personalfest!

Igår hade vi personalfest på Hard rock cafe i stan! Det började med att vi gjorde oss iordning och förfestade lite i fikarummet på jobbet (vi som hade jobbat) och sen gick vi i samlad trupp till Hard rock där fi först åt mat, jag beställde en vegetarisk hamburgare som var galet god! Rekomenderas skarpt! På bordet bakom oss satt ett gäng från årets idol, bland annat Moa, kebabkillen från gbg, killen som sjunger som en fjolla o massa andra (har ingen kolla alls på idolerna, men det var de tre som jag kände igen :P)
Efter maten spelade vi bowling där man sköt kloten mot en skärm som visade käglorna, det var diggitalt. Men jag föredrar nog riktig bowling framför det! Jag tog det extrem lugnt iomed att jag skulle jobba tidigt idag. Sumerar jag allt hade jag en riktigt trevlig kväll tillsammans med Cubuspersonalen=D

Stella på besök!

Igår åkte vi till Trollhättan och hälsade på mor. Vi gjorde inte överdrivet mycket utan umgicks mest.
Vi kollade på Ice age julspecial på kvällen, den var rolig (som de andra filmerna är också)! Vad vore Ice age utan lilla ekorren, han gör hela filmen:P
Idag är det första december och den nya julkalländern Tjuvarnas jul startade! Självklart satte vi klockan på kvart över sju och kollade på den. Verkar vara en mysig kalländer i år! =)
Stella följde med oss hem idag. Vi ska passa henne tills den 10 december så hon är på långvistelse här=) Mys mys!

RSS 2.0