Nybliven sambo!

Igår flyttade jag till Göteborg och blev sambo. Fick hjälp av älsklingen, hans far, Elin, Katarina och Robin. Tack för all hjälp! Tyvärr fick inte alla mina saker plats i det största släpet så jag o älsklingen tog ännu en tripp till Lidköping och fick med oss nästan allt, men då med en bil utan släp! Sabina o Anders hjälpte till då o fick även låna deras vind för lite saker=) Såg ut som ett helvete när alla saker kom upp till lägenheten. Gick inte gå in i köket för alla kartonger o grejer! Galet.
Så idag har vi röjt undan hela dagen. Så nu börjar det se ut som ett hem igen! Bara lite småsaker kvar=)

Ha det bra!


Tentan=check!

Idag blev jag äntligen klar med tentan! Skönt som tusan, ännu en grej jag kan checka av från listan=) Bara lite finslip kvar men det e ett senare problem=) Ullrika va gullig och bjöd på glögg o lite smått o gått i skolan.
Drog till Sabina o hämta kattbur och nyckel och senare på kvällen träffades några i klassen på biljardhallen o spela några omgångar o drack o tjata. Va mycket trevligt!

Nu gör jag iordning det sista inför flytten imorgon.

Ha det så bra!


Såld!

Imorse skrev jag o köparen kontrakt för överlåtelse av lägenheten o han förde över pengarna till mig med en gång=) Så nu har jag massa pengar på kontot! Ett litet tag till iallafall för de ska över till fars konto så snart han kommer hem från sin resa. Gött som tursan att den är såld nu! Dessutom fick jag ett samtal frän älsklingen att han har tatt emot visumetet så nu är det i rätta händer! Min kamera är klar på lagningen så den finns att hämta ut. Allting har gått förvånandsvärt bra idag, förutom att flytten blir ändrad tills på fredag, men det e ett mindre problem=) Ibland förtjänar man att ha lite flyt också!
 Nu sitter jag o väntar på att Ida ska komma o hämta tvn så e den ute ur livet också=)

Här kommer lite bilder från hur lägenheten såg ut innan flytt och hur den ser ut idag:P E lite skildnad hur jag bor just nu jämfört med förut=)

Före

Vardagsrum


Vardagsrum


Hall och sovrum


Kök


Och såhär ser den ut idag!

Storarum


Storarum


Sovrum


Kök



Ha det bra!


Nu e lägenheten såld!!!

Repa med gruppen inför redovisningen som ska äga rum om drygt en vecka. Gick bra om vi bara pratar lugnt o sansat=)
Kom en kille o senare också en tjej o kolla på lägenheten.
Fick nyss ett samtal från killen som säger att han vill köpa lägenheten så nu e den äntligen SÅLD!! Gött som fan! Nu försvann den tyngsta stenen från bröstet!=) Så imorgon skriver vi kontrakt! Har ett lyckorus just nu o det pirrar i magen. Lycka o glädje:P


Ha det bäst!


Städdag med min kära lilla mor!

Mor kom o hämta mig. Vi åkte till Mcdonalds o åt mat o fortsatte sedan hem till mig o börja grovstäda inför flytten. Tvätta fönster, göra rent spisen o bakom den, tvätta av alla dörrkarmar med mera så luktar ajax i hela lägenheten nu=) Tog en liten fika paus mitt i allt också.


Senare gick jag bort till Catarina, Elin o Lina va också där. Vi fika o prata en massa. Va riktigt roligt att träffas igen!!
Messa även en till för lägenheten så imorgon har jag två visningar=) Tjohooo!


Nu börjar allt ordna upp sig!

Tog en lååång promenad i det trista gråa vädret. Skönt att komma ut lite!
Har även fått en till visning som ska äga rum på tidagen. Hoppas verkligen på att hon vill ha lägenheten! Satte också ut mitt barbord o stolar på blocket. En o en halv timme senare ringer en snubbe o vill ha det=) Snabba affärer! Sakta men säkert börjar saker ordna upp sig. Men ska inte säga för mycket än så att det skiter sig på tisdagen!


Rackarns rabarber!

Fick ett samtal i morse av den första killen som kolla på lägenheten igår, han kunde inte ta den för csn problem =( Och han den andra killen kändes inte helt rätt så nu e jag tillbaka på nol igen. Men får kämpa vidare med den!

Gick till Sabina på hotellet o hjälpte henne med städning med mera, Avslutade med en liten fika=)
Gick hem o skrev lite på tentan, nu har jag bara 1,5 sida kvar att skriva på sen e jag klar!! Har även tatt ner gardinerna o Sabina o Anders kom o hämta min hatt- o skohylla så nu e det inte alls mycket kvar i lägenheten! Blev så sugen på soppa men upptäckte att jag redan packat ner mina kastruller så kunde inte göra det:P Lite för snabb för att packa kanske!
Ikväll blir det "så mycket bättre" sedan följt av "Min bäste väns bröllop"


Visning på lägenheten!

Idag kom det två personer o kolla på min lägenhet för att eventuellt hyra den i andra hand. Han som va först kändes mer som en jag skulle kunna hyra ut den till så jag får besked imorgon om han vill ha den eller inte. Hoppas!!
Satte mig lite med tentan emellanåt men gick sådär. Började iallafall skriva lite på sista frågan så det e bra!

Mötte Katrina o vi tog en promenad till Mia som bjöd på spel, öl o babbel kväll, drack endast en cider som Kat bjöd på=) Vi va några stycken som va där. Blev dock inte så mycket spelande utan mest babbel kväll=) När vi sedan skulle gå hem va det alldeles vitt ute och det snöa=) Mysigt, men ganska kallt när det blåste.


Packat o klart!

Sista lektionen idag innan redovisningen. Höll på att decka när han stod o prata, va så himla trött!
Sabina kom hit o vi packa ihop näst intill allt i min lägenhet så den e jätte tom nu! Bara flyttlådor o större möbler överallt=) Imorgon kommer en o kollar på lägenheten. Hoppas att han tar den, men hade vart bättre om någon ville köpa den!


Nått händer på Röda kvarn!

Jag o Sarah tog en promenad runt kanalen och gjorde lite ärenden inne i byn, bland annat hämta mer bananlådor till flytten, så nu har jag en hel del!
Gick bort till Sabina för att hjälpa henne att välja tapeter till deras kök. Båda två va väldigt fina men jag fastnade mest för den vinröda=)
Far kom hit o hämta den andra tv-bänken, så nu e det bara tv:n kvar!

Senare gick jag bort till Elin där Bille, Klas, Daniel, Alina, Therese och Sarah va. Vi satt o tjata innan vi begav oss till Röda kvarn för att se vad Robin hade planerat att göra. Va helt i smyg så ingen visste någonting om vad som skulle hända. Det visade sig att han, tillsammans med Henny och Sofi hade gjort sketcher om oss i klassen, va hur roligt som helst! Oj va jag skratta! Grymt bra jobbat! Alla sketcher spelades in så jag hoppas att vi får ta del av den=)

Kvällens värd=)


Ha det bäst!

xoxo


En mycket trevlig dag!

Jag o Sarah tog oss en promenad i det fina vädret till stadsparken och mata änderna, dem blev jätte glada=)



Fortsatte sedan in till stan o kika i lite affärer. Slutade med att jag köpte mig ett halsband och en blomma på rean på gina=) Älskar rea!



Därefter tog vi en fika på café 3b. Där jag också fick beskedet att jag fick jobbet på Hotell Liseberg! Åh vad glad jag blev. Kändes som en av stenarna föll ner från bröstet! Ska bli roligt att få tillbringa sommaren där o få lite mer erfarenheten av hotellbranschen=)



Fira den goda nyheten med en silvia kaka o Sarah med en Mockaruta=)


Efter det gick vi hem till mig o satte återigen in min lägenhet på blocket för att få den såld eller uthyrd i andra hand. Så nu hoppas jag verkligen att det händer nått på den fronten. Börjar få lite smått panik över lägenheten! Så om ni känner någon som letar lägenhet så kan ni ju hojta till=) 
Resten av kvällen satt vi o tjöta, laga mat (tonfiskbiffar, ris o turkisk yougurt, så sjukt gott!) o kolla på ett antal youtubeklipp. Har haft en jätte trevlig dag idag!

Ha det så bra!


Syster yster o far på besök!

Blev äntligen klar med rapporten idag!! En sak mindre att oroa sig för. Har också tatt andra twinrix sprutan idag, huuu tycker dem gör ont:( Men nu har jag bara en kvar o det efter drygt sex månader! Far, Josse o Stella kom hit o hälsa på. Fira lite fars dag i efterhand med smörgås o sen glasstårta o lite kex som josse hade med sig. Blev även av med min ena tv-bänk, granen o massa smågrejer från källaren som min far tog med sig hem=) På onsdag ryker den andra tv-bänken också=) Om det e någon som vill ha en tv, finns den bara att hämta, bortskänkes!


Lägenhetsvisning!

Idag va jag o älsklingen o kolla på en lägenhet i Göteborg! Den va jätte mysig! Men har inte bestämt om vi ska bjuda nått på den eller inte. Efter visningen gick vi hem till Sandra o Andreas o drack kaffe o tjata, mycket trevligt! Därefter åkte vi hem till älsklingen o tog det lugnt ända fram tills det va dax för mig att bege mig tillbaka till Lidköping igen. Alltid lika tråkigt att åka därifrån! Samtidigt som man saknar sin efna säng lite:P

Nu väntar ännu en veckas plugg! O veckan efter det, på torsdagen den 25:te fluttar jag o blir Göteborgare, tjohoo det bästa som finns!=)

Ha det!

Ett års dag!

Idag e det min o älsklingens 1 års dag!! Älsklingen jobbade förmiddag så jag mötte upp honom när han slutade o vi åt på en medelhavsrestaurang, jätte god mat! Nu fortsätter kvällen hemma hos älsklingen med snacks, vin, ostbricka o "så mycket bättre"!


Mys fredag!

Va på intervju på Hotell Liseberg igår, va så jädra nervös så vet inte riktigt hur det gick=/ Får hoppas på det bästa! Älsklingen följde med som moraliskt stöd o väntade i lobbyn när intervjun pågick. Sötis<3 Vi gick o lämna in min kamera på elgiganten för lagning, kolla runt lite på espressomarkiner o därefter tog vi en fika i stan innan älsklingen började jobba. Sedan börja jag fixa iordning för kvällens överraskning, som blev en romantisk picnic på älsklingens storarummsgolv. Hade köpt massa exotiska frukter, champange, doppat jordgubbar i choklad (lite misslyckade då chokladen blev klumpig efter ett tag), köpt en blommbukett, tänt ljus, spritt ut rosblad på filten och kex med ostar=) Älsklingen blev jätte överraskad när han kom hem. Blev jätte glad. Perfekt fredagsmyyyyys!!




Hos min älskling!

Åkte till älsklingen idag med en himla massa saker, tunga om inte annat. Börjar sakta men säkert flytta hit några saker :) Tack så jätte mycket för all hjälp Sarah med skjutsen o bärhjälpen, guld värt!!

Packa upp lite saker när jag kom fram, älsklingen va lika entusiastisk som jag och han rensa upp en hel del så att jag ska få plats med alla mina saker:P Har jag en underbar pojkvän eller vad?!! Resten av sakerna flyttar vi upp den 25:te=) Nu laddar jag upp inför morgondagens intervju!

Ha det bra! 


Ansökan om visum!

Hade lagt undan en väska på hm som jag gick o köpte idag! Va sista exemplaret som va i skyltfönstret tills idag, har vart o jagat den väska länge nu! Så nu e den äntligen min!=)



Vi började även med visumansökan idag, e en stor bunt med papper som ska skrivas i samt att det behövs massa andra grejer som ska med. E rätt dyrt också! Har lite ångest över min ekonomi nu! Huuuu! Men sen e troligtvis allting klart för resan och inga mer utgifter!

Snö!

Va riktigt vinteroväder ute idag. Kallt, grått, blåsigt och snö som senare blev regnblandat:/ Inget roligt väder direkt!
Dessutom fungerar inte min kamera längre så måste lämna in den på lagning o hoppas på att de kan fixa den, lagom till Nya zeeland! =( Ingen bra dag idag!



Det enda possitiva va att vi äntligen blev klara med rapporten=D Ska bara finslipas lite, som restrerande av gruppen ska sätta sig med på fredag när jag e på intervju, men annars e den helt klar! Fasiken va grymma vi e. Bra jobbat gruppen!!=)

Wohooo!

Fick ett mejl från hotell Liseberg, där de bjuder in mig för en intervju nu på fredag=) Hoppas, hoppas, hoppas jag får det! Börjar redan bli lite nervös!



Har vart ute på en långpromenix i mörkret, runt spåret med Sabina! Duktiga vi e!!!

Fråga 3 check!

Skrev klart fråga 3 idag, så nu jar jag bara en fråga kvar sen e jag klar med tentan! Gött!
Tog mig en långpromenad och hälsa på Sabina på hotell rådhuset. Hjälpte henne med städning och frukosten tills imorgon, provat på hotelljobbet lite;) Hon försökte förklara och visa bokningssystemet men det va sjukt krångligt! Fatta nada! Nu ikväll blir det lugn o ro framför ensam mamma söker!

Hotell rådhuset!

Lugn lördag!

Har suttit med tentan en del så nu e jag snart klar med tredje frågan också=) Har även tatt en långpromenad i skogen. Därefter har jag bara tatt det lugnt och det ska jag fortsätta med framför tvn=)

Hejja Olle och Jay!

Spenderade kvällen hos Angelica o Marie, vi tog en långpromenix i slingan o avslutade kvällen framför idol=) Tycker att de som är kvar nu e ganska okej allihopa men favoriterna är ändå Olle o Jay! Så grymma!=)


Myskväll hos Sabina!

Efter en pluggdag i skolan drog jag hem till Sabina. Vi åkte direkt till FA-fyndet men hitta inget som jag ville ha, hade inte råd heller för den delen;) Åkte tillbaka till Sabina igen o gjorde chokladbollar som blev lite smått misslyckade då det stod att man skulle smälta smöret samt att vi inte hade någonting som vi kunde rulla dem i. Men de blev goda ändå!

Börja spela ko spelet, Kult! Men avslutade det aldrig då det inte va så roligt som det va förr. Dock kan det nog va roligt på fyllan;) Så vi spela Geni istället där Anders vann och avslutade kvällen med robinson.

Ko spelet!

Hitta en kossa i spelet som hette Frida. Söt va??=D

 

Ha det så bra!

xoxo


Spelat spel nästan hela dagen=)

Jag o Bille satte oss med Idespelet i morse för att komma på lite utvecklingsmöjligheter för Marstrand, gick bra, det sprudla av ideér:P



Efter skolan gick jag o Sarah i stan o kika, köpte mig en ny kalender=) Åkte därefter hem till Angelica o åt mat o spela Den försvunna diamanten, gick sådär för mig, vann en gång av sex matcher=)



Sarah vann två av matcherna=)

Praktikjakt!

Igår sprang jag, Elin o Ella omkring i stan o sökte praktik till mig. Sökte på tre hotell och universeum. Hotell Liseberg va dem som verkade mest intresserade och ska ringa mig denna eller nästa vecka för att bestämma en intervjudag=D Va roligt för det va antingen där eller universeum som lockade mest!



Därefter åkte vi hem till Elin o tog det lugnt fram tills killarna kom hem efter jobbet o gymmet då vi åt pannkakor o spela "med andra ord". Va riktigt roligt! Men alla vi fyra är ganska dåliga förlorare så blev lite buttert ett tag ;) Hade en jätte trevlig dag!

Idag åkte jag hem från Göteborg för att träffa min grupp och planera lite om vad som händer nu. Vi e på god väg! Hejja oss! Nu blir det lugn o ro framför "juno".


RSS 2.0