Guidning dag 2!

Igår fortsatte vi med våran guidtrip, fast denna gången i kinnekulle området, va ställen så som Husaby kyrka, Flyhov hällristningar (som vi guidade vid, gick bra) och massa andra intressanta ställen=) Alla va superduktiga! Detta gjorde vi bra klassen!! sista dagen idag i skolan innan Lian, så nu splitras klassen o vissa av oss kommer inte se varandra förän i september. Ha en alldeles alldeles underbar sommar allihopa!
När jag kom hem mötte älsklingen mig på skolan=D Vi två, Robin o Alina åt lunch på Italia, älsklingen betalade min mat, så gulligt, tack älsklingen! Va helt okej mat där, förutom att jag fick fel mat när vi väl blev serverade=) Sedan drog vi vidare till Harrys där det va final på musikquizet o Mias änglar va med där, så jag, dag o prinsen satt o gjorde quizet för skojs skull, gick väl inte så bra för varken oss eller mias änglar:P

Exkursion dag 1!

Idag hade halva klassen guidning i falköpingområdet, med besök på fornlämningar så som Ekornavallen, Hornborgarsjön, Mösseberg kurort m.m. Alla va jätte duktiga o det va mycket intressant att lyssna på. Synd bara att det va så himla kallt ute! Får hoppas att det blir bättre väder imorgon då jag, sophie o mikaela ska guida!

Hornborgasjön
Gamla kvarnar
Mösseberg kurortEn ny Frida!

Idag hade vi möte med våran handledare som vi ska ha i sommar, gick igenom ett nytt projekt som ska va i Läckö i sommar. Det är en sorts teater, med rundtur o guidning i slottet. Jag o Elin ska spela pigor och Lina har fått rollen som ett spöke som ska sjunga:)
Sedan va det Nya Zeeland information på skolan, där Sanna och Frida berättade om deras resan, ska bli så roligt att åka iväg! Läääängtar!
Min kära lilla far kom hit en sväng och hjälpte mig med skåpsdörren som rasade för ett tag sen, lite limm o grejs:) dock e den inte uppe än men snart så! Blev klar med tentan idag! SSSåååå skönt! En sak ur världen. Nu e det bara att skicka in den samt guidningen kvar.
Jag o Mikaela gick till Roma o åt, tog en kycklingsallad. Gick hem o såg på ett klipp på Youtube som Mickan hade sett, så nu har jag bestämt mig för att bli vegetarian. Fy fan, det va det vidrigaste jag har sett någonsin! Att man kan tortera djur på det sättet! Sjukt! Så idag börjar mitt nya liv!
Absolut värt att se på o se hur verkligheten går till!

http://www.youtube.com/watch?v=VIjanhKqVC4

Avskedsfest med klassen!

Igår (måndag) låna vi i gruppen tessans bil o åkte till Flyhov för att ta tiden på guidningen o strukturera upp hur vi ska gå o stå. Åkte hem o skrev på tentan. På kvällen träffades alla utom 3 i skolan o åt mat tillsammans, vissa grillade, bland annat jag. Höll på att skratta ihjäl mig åt Kim som mata ankorna, varav ankorna flög upp mot henne för att ta korvbrödet. Så g så himla roligt ut o Kim skreck o ropa på mamma=) sött!
Henny hade med sig en sånglek som gick ut på att efter vårje sång skulle man sätta på sig en plastpåse på huvudet, sockerbitar i munnen med mera. Alla såg galna ut! hehe Sedan fortsatte det med musik guiz om folk i klassen, va rikltigt roligt! Det gjorde ni bra Sofi o Sofia!=) resten av kvällen blev det dricka o tjat. Lyckad kväll! Tack allihopa o ha en underbar sommar!Bille försöker få igång en grill som vägrade brinna...gick sådär:PGrillning hos Ullrika=)

Jag tog en promenad till framnäs och bytte kopplet som jag köpte igår, gick hem o prova det på Luna=) Skrattade så mycket åt henne när hon fick på sig det, för först tog hon två steg sen slängde hon sig på sidan o låg stilla i 1-2 minuter, sen kröp hon vidare och slängde sig på marken igen o rulla runt, sen lekte hon ite o tillslut fick hon flippen och kuta fram och tillbaka i lägenheten. Hon tyckte nog den va obehaglig att ha på sig:P
Mötte upp Elin, Henny, Katarina, Simon, Jonas och Ullrika på skolan. Tog en promenad hem till Ullrika, följde vänerns kant nästan hela vägen, va en jätte fin promenad väg! Väl framme efter 1,5 timme hade hennes son o kille fixat grillad korv med bröd, supergott, va hungriga efter promenaden och sen bjöds det även på kaffe. Efter maten och fikat var det dax att promenera tillbaka igen, men då tog vi en kortare väg. Så sammanlagt gick vi 15km plus min promenad till framnäs, duktigt!
När jag kom hem tog jag på Luna selen och vi gick ut så att hon fick undersöka parken. Det första va hon lite rädd och kröp fram,  men senare tuffade hon till sig och började klättra lite i träd, kom max 30 cm upp innan hon hoppa ner, sen tyckte hon även att fåglarna va väldigt roliga att jaga, hon önskar sig en fågel i födelsedagspresent:)
Har suttit lite med tentan, men har gett upp den nu. Ska forrtsätta i morgon.


Pluggdag!

När jag vakna cykla jag till Framnäs och köpte ett koppel o en lite anorlunda sele till Luna samt storhandla, va sjukt tungt att bära ut!! När jag kom hem o prova selen på Lunis va den alldeles för stor, hon gick rakt ur den så det blir att åka tillbaka dit imorgon o byta den till en vanlig sele. Satt o skrev på tentan blev klar med fråga 1 o 2, behöver bara finslipas lite. Sen gick jag ut med Jack på kvällen och nu sitter jag o kollar på little miss sunshine, fullspäckad dag!

Utbildning på Läckö=)

Gick upp super tidigt idag, cykla bort till Elin o sen vidare till arenan. Där kom Johan, en som ska va guide på Läckö i sommar, o hämta upp oss. Sen bar det av till Läckö slott o utbildningen. Började i stallet med en introduktion o presentation av alla sedan bar det av på en guidetur inne i slottet, va riktigt roligt o se några rum=) Nu va det dax för kaffe o smörgås, gott! En brandman kom o föreläste om brand o visade en film som fick en att tänka till lite, måste sätta upp min brandsläckare! Efter denna intressanta föreläsning var det dax för lunch, fick lax med potatis o sås, super gott! Våran projektledare hade nästa tal då hon berätta om operan som ska va i borggården i sommar, den tjuvaktiga skatan, verkar som en bra opera. Hon berättade även om en barnteater som hon håller i som brukar va på slottet. E en dockteater med dockorna Drängen Jöns, Magnus gabriels dotter Katarina Charlotta, biskop Brynolf samt Herr Drake.
Sen frågade hon mig o Elin om vi ville spela med i en ny teatergrej som hon ska hålla i i sommar, ska bli jätte skoj! Vi har också fått titlar av Catarina som "Projektassistenter" låter nice!
Efter Catarina fick vi ut o prova på att kväva eld med brandsläckare av olika slag, samt släcka en på tänd docka med filt. Hade fika paus.
Efter det visa de vart brandsläckare och sånt finns i slottet, vi gick även upp o kolla på barnkammaren där alla barn "hänger" i sommar, samt personalrummet o vart artisterna håller hus. Efter denna lilla runtur i slottet fick vi lära oss hjärt o lungräddning o hur man gör med en hjärtstimulator eller va det va för grej:P
Avslutningsvis bjöds det på tre rätters, hur gott som helst! Va verkligen grymt gott! Sedan bar det av hem igen, va inte hemma förän 20.30. Lååång men lärorik dag! Hur trevligt som helst!Herr Drake


Herr Drake, Jäns och Brynolf=)


Katarina Charlotta


Barnguiderna e utklädda till pigor o håller i teatern=)Fick hemtentan idag!

Läraren kom idag o sa att i rapporten måste det finnas typ fotnoter, vi sket i det o skrev i källförteckningen på vilka sidor som vi hade använt faktan på, samt fick vi lägga till en sida då vi glömt att skriva om guidningen. Stressigt men det blev klart tillslut och inlämnat. I slutet av dagen fick vi tentan som består av 3 frågor, varav den sista frågan e superrörig då den skrevs av en virrig lärare, så inte så konstigt att den blev det!
När jag kom hem hade älsklingen gjort roliga bilder på oss :P Superfula! Vilket par vi e :P hehe


Satte mig o började skriva på tentan. Papper överallt! Gjorde även bilder o paint som jag ska använda i tentan, blev jätte fina:P
La ner tentan senare o placerade mig framför sveriges värsta bilförare. Så nu blir det bara lugn o ro framför tvn:)

Rapporten utskriven o klar=)

Vi i gruppen träffades lite tidigare idag och ändrade lite i rapporten innan lektionen började. Detta va nog den vimsigaste läraren jag har haft hehe hon bara snurra till allt. Får se om hon e likadan imorgon eller om det va resan till Lidköping som gjorde henne vimsig:P Efter lektionen satte vi oss återigen med rapporten o skrev klart den, blev klara efter 3 timmar! Så nu e den äntligen utskriven o klar!
Jag o Sarah tog en promenix nu på kvällen. Sen har jag lagat mat o kollat på greys anatomy avsnitt på datorn, går sakta men säkert framåt:P

Ha det!

Äntligen klar!

Jag o Sophie skrev klart rapporten idag! fick dock panik en stund då datorn började krångla o mappen med rapporten i försvann, ÅNGEST! Vi letade igenom datorn o fann den igen under dolda mappar, pjuhh! Tur! Så vi skrev ut den o delade upp vad var o en av oss ska säga under guidningen=)
Va ute på en ytterst kort promenad med Bille o Angelica, va nästan bara in till stan o tillbaka hem igen hehe men det va trevligt den korta stund det va:P
Nu blir det dating in the dark följt av nån film=)

Pluggelipluggplugg!

Idag satt jag o Sophie o skrev på rapporten, kom riktigt långt! Gjorde också en jätte snygg framsida till rapporten! Det gjorde vi bra, så imorgon blir det en välförtjänt sovmorgon o sedan blir det till att skriva klart rapporten=) Tvätta o städa när jag kom hem. När jag skulle laga mat rasa dörren till kastrullerna ner när jag öppna den, inte alltför bra! Men men...min vanliga otur:P
Ikväll blir det The white chicks o kanske nån mer film=)


Inflyttningsfest!

Igår (lördag) satt älsklingen o gjorde fula bilder på faceinhole.com blev en massa fula bilder=)

Senare på kvällen bjöd Mia o Dag på inflyttningsfest. Innan dess förfesta jag, älsklingen o Robin hos Angelica o Anders. Va mycket trevligt! Satt o tjata, blev rätt sent hos angelica så kom inte till Dag o Mia förän 21 tiden. Va en hel del folk där, riktigt trevlig kväll, med mycket alkohol, prat o uppträdande av Dag som hade skrivit en låt, den va riktigt bra! Lyckad kväll! Kom inte hem förän vid 2 tiden nångång, då älsklingen va väldigt nära på att cykla in i en bil påvägen:P Tack för gårdagen Mia o Dag!

Idag har vi vart helt döda, bara slappat hela dagen. Mår som vi förtjänar:P Älsklingen har nyss åkt hem till gbg=( Så ikväll blir det fortsatt lugn o ro framför nån film=)

Ha de!

Tjingelining!

Igår (fredag) satt vi i skolan hela dagen o skrev på rapporten, kom relativt långt! Senare spårade det ut lite o vi fick nog av erigrerade penisar:P så vi satt o gjorde annat fram tills jag va tvungen att gå o möta upp min älskling vid centralen=D Tog det lugnt på kvällen o kolla på Stan Helsing, en parodi på skräck filmer, vå ganska rolig, sen började vi se på hot chick men somna ifrån den=)

ha det!

Roadtripp till Flyhov!

Jag, Mikaela o Sophie startade våran resa till Flyhov hällristningar här i Lidköping. Då vi först åkte hem till Sophie för att hämta vägbeskrivning. Blev dock att vi stannade kvar på hennes lekplats utanför o gunga på extremt roliga gungor=)

Sedan fortsatte vi turen, men kom inte så långt då det va en trafikolycka på vägen så vi blev stående där ett tag.  Därefter svängde vi in på fel väg då vi kom till bl.a. ett naturreservat där vi såg några få blåsippor och sophie hitta en stubbe som såg ut som en rumpa som vi så fint döpte till "Rumpstubben"=)En bit längre in på vägen kom vi till ett helt hav av blåsippor, hur fint som helst! så vi stanna självklart o tog lite fina bilder o njöt av den underbara naturen.

Tillslut kom vi äntligen fram till Flyhov hällristningar! Tycker att det e jätte häftigt med fornminnen! Grymt att man kan hitta så mycket fakta genom gamla målningar o sånt. Va ganska många ristningar, vissa mer tydliga än andra. Här stannade vi ett tag o läste informationen, hade även tagit med kaffe som vi fika på=) Det e en sån himla fin miljö omkring Lidköping, Kinnekulle! Hur härligt som helst! Har verkligen haft en kanon förmiddag med min kära lilla grupp=)Detta är den mest kända ristningen från Flyhov. "Yxguden"
Detta ska föreställa en häst:P


Tre fötter, lägg märke till att till och med tårna e med!


Efter Flyhov åkte vi tillbaka till skolan o spela idéspelet där vi fick fram många bra ideér=) Sen åkte jag hem o laga mat o kolla på Skönheten och odjuret.

Ikväll har jag, robin, dag, mikaela och sophie vart på musikquiz, gick inget vidare men det blir seger nästa vecka då det e sista omgången innan finalen. Då jädrar!
Sammanfattningsvis har jag haft en alldeles alldeles underbar dag!


Vårstädning!

Idag kom Knut till skolan o föreläste om It-kommunikation, kände mig frånvarande hela lektionen så hängde inte alls med vad han prata om =/
Har vart duktig o storstäda hela lägenheten, tog en paus mitt i allt o gick ut på en promenix med Mikaela, jätte trevligt! Men sen va det bara att gå tillbaka till städningen. Så nu glänser lägenheter=)
Har läst lite om Flyhov hällristningar men finns inte så jädra mycket fakta om det stället :/
Ikväll blir det dreggel framför Van Helsing o Hugh Jackman som går på tvn=) 


Underbart väder!

Idag hade halva klassen lektion på morgonen o resten grejade med sitt egna arbete o sedan bytte vi på eftermiddagen. Jag satt med på lektionen på förmiddagen o sedan drog jag o Sophie till turistbyrån o fråga om de hade nån information om Flyhov hällristningar, men de hade knappt nått så vi gick vidare till biblioteket där vi låna tre böcker där det fanns lite fakta plus att vi fick en hemsida om platsen.
Jag o Sarah tog en promenad runt om i Lidköping. Så himla underbart väder! Hoppas verkligen att det håller i sig!
Har precis gjort årets första hemmagjorda jordgubbsmilkshake, supergod! Vårkänslor, vårkänslor, vårkänslor!=D
Hej!

Idag i skolan fick vi i grupper gå ut o granska ett kvarter o kolla upp när husen va byggda, vad för sorts människor som bor där mm o sedan redovisa detta för klassen, det va skoj! Fick även tillbaka våra betyg för marknadsföringskursen, blev väldigt nöjd med mitt betyg=)
Så nu har jag vart o handlat mat, vilket va väldigt behövligt o tvättar. Resten av kvällen blir lugn o ro.

Ha det bra!

I Lidköping igen!

Imorse gick älsklingen ner o klippte träd åt en gammal konstig gubbe kallad Gunter som har tjatat på älsklingen flera dagar om detta så nu idag fick älsklingen göra det. Efteråt gick vi ut på en långpromenad i det underbara vår vädret till en badsjö o passerade på ditvägen ännu två sjöar. Supermysig promenad! Såg årets första fjäril=DSen tog vi det bara lugnt fram tills jag åkte med bussen hem till Lidköping igen med en tjatande Luna bredvid mig. Otur som jag har stannade tåget i en halvtimme för att det va nått fel på spåren i Allingsås så blev försenat, men kom slutligen hem!

Ha det bra!

Super slapp dag!

Hade en mycket trevlig dag igår med festande med Rikard, Elin o älsklingen! Började med att vi va hemma hos oss o spela ölspelet o guitarhero, sen bar det av in till stan, till Viktorias. Satt där ett tag o prata, drack o spela uno=) Glömde av tiden lite o upptäckte att om 10 min går våran buss från heden o det tar ett tag att gå dit så vi fick tag i en taxi, en stor hummer som kostade hundra kr, skit dyrt! Men vi kom till bussen i tid då chaffisen körde som en galning!


Idag vaknade vi runt 10 då älsklingen fick besked om att han ska in o jobba mellan 14-20.30. Deckade i nästan 3 timmar efter att älsklingen gått till jobbet, hur skönt som helts! Sen har jag diskat efter gårdagens kravalle så nu blir det bara lugna gatan ikväll!

Ha det bra!

Ödeshög idag!

Idag gick jag o älsklingen upp jääätte tidigt o gjorde oss iordning, Ove (älsklingens far) o Niclas (älsklingens bror) kom o hämta oss. Sedan började den 23 mil långa färden till Ödeshög där vi gick på älsklingens mormors begravning, va jätte fint! Åt mycket god mat efteråt, sedan åkte vi tillbaka till gbg, sov dock ganska mycket på vägen:P
Så nu Sitter vi o väntar på att Elin o Rikard ska komma över o supa, spela ölspelet o troligtvis senare gå till nån pub inne i stan, får se vart kvällen slutar;)

Ha det bra

Hejsan hoppsan!

Idag hade vi lektion mellan 10-15, tycker att kursen e riktigt rolig! Fick även en ny gängmedlem i min o Sophies grupp, nämligen Mikaela, välkommen in=) Tog tåget till gbg, älsklingen jobbar idag, så har dammsugit o diskat hemma hos honom så nu blir han nog glad=D 
Har nyss tatt ett långt härligt bad där jag upptäckte att katterna blev helt hypnotiserade när jag blåste skumm hehe! Dem satt där med stora ögon o släppte inte skummet med blicken:P  Fram tills älsklingen kommer hem blir det till att kolla på sveriges värsta bilförare=)

Ha det!


Tja!

Började inte skolan förän 14 idag så det blev en lång o skön sovmorgon=) Vi blev indelade i grupper idag på kulturarvet o jag o sophie ska ha guidning vid Flyhof Hällristningar, ska bli spännande! Fick även tillbaka en del av Marknadsföringskursen, nämligen tentan, va ett o ett halvt poäng från maxpoäng så e riktigt nöjd, hoppas bara på att rapporten o redovisningen gick bra så jag får bra betyg på hela kursen=)
Efter skolan gick jag ut o gick en halvtimme runt kanalen, sen gick jag o Sarah på långpromenad runt ett elljusspår, va trevligt o mysigt att gå i skogen lite=)
Resten av kvällen har jag kollat på film o tatt det lugnt.

Ha det bra!

Tjingelining!

Igår (måndag) blev jag o älsklingen bjudna på middag hemma hos älsklingens mor, va riktigt god mat! Sen gick vi o såg på "Draktränaren" i 3D på bergakungen, den va jätte bra tycker jag! Draken va hur gullig som helst! o e enligt mig lik Luna på både sättet o de stora ögonen:PEfter bion började vi se på "Shutter Island" men va så sjukt trötta så såg inte klart på den.


Idag har vi bara tatt det lugnt o kollat klart på "Shutter Island" va rätt bra! Välspelad! Sen började vi kolla på "Det regnar köttbullar" men kollade inte klart på den då vi decka i soffan:P
Åkte till Lidköping på kvällen. Så nu har jag bara tatt det lugnt, handlat o packat upp alla saker som jag haft med mig till gbg. 

Ha det bra!


Påskdagen!

Jag, mor o Stella gick runt eldmörjan (7,5km) på Hunneberg. Trodde att det skulle va tort o fint runt sjön, men ack så fel vi hade! Va översvärmning, så sjukt mycket vatten o även djup snö som låg kvar varav under snön kunde det vara bäckar eller våtmark. Trotts denna terräng plaskade vi vidare, va pisseblöta upp till knäna när vi kom hem! Får nog vänta några veckor till innan vi drar oss dit igen=)
På eftermiddagen tog jag o Luna bussen till gbg, där Ove (älsklingens far) plockade upp oss. Därefter åkte vi o hämta  Maja på västra djursjukhuset här i gbg, där hon ännu en gång fick va inne. Nu kom de fram till att Maja e allergisk, därav problemet med magen o så. Dock inte vad hon e allergisk mot, men de gissar på maten. Så nu e lilla Maja hemma igen, pigg o glad=) Skönt!
Nu väntar jag bara på att älsklingen ska komma hem=)

Ha det!


En liten del av eldmörjan på sommaren. En himla mysik sjö!

Påskafton

Idag kom Josse o Henk över på Påskfrukost, sedan åkte vi till överby o kikade, hittade ingen väska här heller:(  Jag o Josse åkte vidare till grästorp o åt påsklunch med far, va mycket trevligt! Satt ute o solade o fika. Sen åkte vi tillbaka till thn. Jag gjorde mig iordning o mötte Kajsa innan vi drog till Pg på förfest. Spela en himla massa kortspel o lekar o tjata en del. Följde dock inte med ut då jag va riktigt trött så gick hem vid 12 tiden. Va en mycket trevlig kväll!

 

Ha det bra!

 

 Trollywood idag=)

Jag o systra mi åkte till Trollhättan idag i en fullpackad liten suzuki alto (gick inte att se ut), efter att ha städat Henks gamla lägenhet i gbg. Fick ett samtal från älsklingen att Maja blivit sämre o spytt så hon fick åka in till veterinären igen=( Trodde att detta skulle bli Majas sista dag, men som tur va fanns det ett annat alternativ än att operera henne vilket vi inte hade haft råd med (kosta runt 35-40 000) så nu går lilla Majsan på antibiotika o kräknigsgrejs så hoppas verkligen att detta ska hjälpa henne att bli frisk! 
Jag o mor drog till Anna o barnen i Vargön o åt våfflor o spela en himla massa spel med Melvin som e spelgalen=) Mycket trevligt! Senare gick jag o Kajsa till strandgatan o fika.

Ha de!


Mitt nya nyttigare liv=)

Idag har jag o älsklingen startat ett vad som går ut på att ingen av oss får äta varken godis, kakor,chips, sötdricka, snabbmat eller bearneisås, den av oss som bryter vadet får straffet att äta upp en halv påse "lös" kattmat. Låter inte speciellt lockande=/ Men behövs nått hårt straff så att man inte bryter vadet:P

Åkte till älsklingens mor o hälsa på o tog med lite saker hem till mölnlycke när vi åkte tillbaka. Fick gratisbiljetter till bio av älsklingens mor så skulle egentligen ha gått på "draktränaren" idag men älsklingen fick hoppa in o jobba så får ta det nån annan dag.

Ha det nice!RSS 2.0