Sydon!!

Mandag 14 Nelson-Kaikoura
Idag startade vi varan resan genom sydon o forta stoppet va Ohau som va ett jatte vackert vattenfall strax innan Kaikoura!! Fanns aven salar pa stranden dar vi hade parkerat bussen, jatte sota!! Val framme i Kaikoura packade vi upp o gick ner till The black beach o kolla ut over havet. Sen tog vi det bara lugnt pa motellet.

Ohau


The Black beach


Tisdag 15 Kaikoura-Hanmer Springs
Idag hamtade vi upp Elin o henny som hade vart pa valsafari. Sen akte vi till Peninsula Seal Colony o kolla pa salar. Darefter akte vi till Hanmer Springs som va en ytterst trakig by. Vi bodde pa ett jatte laskigt boende o vi hade suttit o skramt upp oss sjalva nar de som bode i lagenheten bredvid oss smog upp pa overvaningen utan att vi sag o skramde oss ratt rejalt sa att vi skrek! Bra hyss men agaren av boendet kom till oss o va jatte otrevlig o skalde ut oss for att vi hade skrickit en gang men hon sa att vi hade vastnas hela natten!! Surkarring!!





Onsdag 16 Hanmer Springs- Geraldine
Idag fick vi skit av Elisabeth (rektorn som va med) for att satkarringen hade gatt till dem o klagat for att vi skrek en gang igar! Det sjukaste va att Elisabeth ville inte ens lyssna pa hur det hade gatt till sa hon ignorerade oss totalt nar vi ville prata med henne!
Pa bussen till Geraldine hade vi fragesport om sadant som vi hade lart oss sapass langt pa resan o tyvarr forlorade mitt lag sa val framme i Geraldine fick vi som straff att stalla oss i ett gatuhorn o sjunga Svenska nationalsangen tva ganger. Ganska milt straff o vi va grymma! =P
Pa kvallen tog vi det lugnt!

Torsdag 17 Geraldine- Lake Tekapo
Nar vi kom fram till Lake Tekapo hade personalen som jobbat pa boendet som vi skulle stanna pa gjort en miss sa vi fick inte bo dar utan vi fick istallet bo pa ett jatte flott stalle! Va en jatte stor lagenhet med brasa o sjukt fin utsikt over sjon! Klart det basta boendet vi haft!!
Jag, Sarah o Kim tog en promenad genom byn till en jatte sot liten kyrka som lag pa en udde ute i sjon. Dit kommer manga asiater for att gifta sig. Pa kvallen bjod Elisabeth, Rob o Phillip hem oss till deras lagenhet o det bjods pa mingel, vin o snacks=)
Idag tog alla mina pengar slut! Hade bara 35 kronor kvar i planboken.







Fredag 18 Lake Tekapo- Queenstown
Idag akte vi till MT Cook o vandra en 45 minuters promenad till Kea Point som lag ganska nara berget o tog nagra kort! Va jatte fint! Nar vi kom till Queenstown tog jag det bara lugnt!






Lordag 19 Queenstown
Idag akte vi till Arrowtown o besokte Chinese settlement dar kineserna bodde forr nar de letade guld! Va pytte sma stenhus utan ljus o jatte hemskt. Kollade aven lite i byn, va jatte sot kandes som en kuststad med sma butiker=) Sen akte vi till Kawarau Bridge Bungy som e NZ forsta bungystalle. Klas skulle hoppa men han fick inte tid foran vid fyra sa vi akte till The big picture dar vi skulle ha provat pa olika viner men personalen som jobbade dar va sa otrevliga sa vi sket i det o akte till en frukt o gronsaksmarknad o de andra kopte glass. Det fanns en jatte fin rostradgard dar! Efter det akte vi tillbaka till bungyn o Klas hoppade=)
Nar vi kom tillbaka till varat boende gick jag ut pa en promenad langst hamnen o gick runt en udde o i mitten av udden lag Queenstown Gardens. Gick hem, gjorde mig iordning o gick bort till Robin o Alina. Jonas, Sofi, Mia o Simon va ocksa dar. De andra i klassen hade bokat barrunda har men det va vi som inte hade pengar eller inte ville folja med som va hemma hos Robin. Jag, Sofi, Mia, Simon o Jonas gick till Altitude som va en pub i stan. Alla andra i klassen va ocksa dar. Jag, Sofi, Mia o Simon spelade ett fotbollsspel o jag o Sofi vann, tva ganger!!=D Nar de andra i klassen gick smog vi efter dem till deras nasta stalle men det va sappas litet o trakigt sa jag o Sofi gick hem.





Sondag 20 Queenstown
Idag tog jag en langpromenad uppfor ett berg o sen langst kustvagen o till Queenstowns Garden. Sen tog jag o Sarah en till promenad langst hamnen o drack kaffe pa ett cafe som lag precis vid vattnet. Jatte mysigt! Queenstowns hamn o kust va klart det basta pa hela resan! Det gar att gora roliga saker utan pengar=)







Mandag 21 Queenstown-Fox Glaciers
Idag akte vi atta timmars bussresa tills vi antligen kom fram till det hostel som vi skulle bo pa. Det va det mest ofrasha o ackligaste stalle jag nagonsin har vart pa! Pa toan lag det kondomer o papper over hela golvet, inget papper i toarullarna, Sarah hitta ett kondompapper i sin sang o flera stycken hittade vita piller under deras sangar, koket va jatte ofrasht o det va mogel i hela huset sa det stank bajs!! O har va vi tvungna att sova inatt!
Fanns absolut ingenting att gora i denna by sa vi fick sitta pa ackelhostlet o kolla pa tv.

Tisdag 22 Fox Glaciers
Idag akte vi till Fox Glaciers o vandrade en liten bit tills vi kom fram till foten av glacieren. Va en liten besvikelse o inte alls sa fint som jag trodde.
Nar vi akte tillbaka till hoslet sag larana hur ackligt det va dar sa vi fick flytta till det stallet som de sov pa utan att de betalade hostlet for den natten vi sov dar. Agaren till hostlet stallde till en himla scen o ringde runt till alla boenden i Fox Glaciers o varnade for oss svenskar o skoll pa oss for att hans hostel va vidrigt. Senare blandade han ocksa in polisen o advokater o sa att han hade bildbevis pa oss nar vi pajar hans hostel sa vi akte dit for att prata med honom o se bilderna, da vagade han inte ens komma ner o prata med oss. Skitstalle! Men det hande inget mer med den saken sen.
Nar vi hade packat upp pa det andra stallet som va rena rama paradiset i jamforelse akte vi till Lake Matheson som det skulle spegla sig valdigt bra i, men vattnet va inte stilla sa blev inga jatte bra bilder! Sen akte vi till Gillespies beach som va en fin stenstrand o satt dar o kikade ut over havet.

Fox Glacier




Lake Matheson


Onsdag 23 Fox Glaciers-Punakaiki
Idag va det ocks[ en lang bussresa. Vi stannade till i Hokitika o at. Den byn e kant for sina punamu (greenstone). Efter en lang resa kom vi fram till Punakaiki Pancake Rocks. Sag jatte haftigt ut med alla klippor som hade formats sa efter vattnet! Darefter akte vi till vart boende som va placerat mitt ute i ingenstans, utan tv, utan mottagning pa mobilen o jatte langt till narmsta cafe. Dessutom va det ruskigt laskigt att sova dar, fick karar i hela kroppen nar vi lag dar o forsokte sova! Till och med laskigare an i Hanmer Springs! Jag o Sarah tog en promenad ner till standen som va jatte fin! 






Torsdag 24 Punakaiki-Nelson
Idag bar det antligen av tillbaka till Nelson!! Har vart en rolig resa, men samtigt blev jag valdigt besviken. Om man haft mer pengar hade den nog blivit roligare! Va valdigt mycket bussakande o snabba besok pa vardera stalle. Det va inte manga saker som ingick i resan sa det va jatte trakigt o dyrt! Om vi hade fatt mer information om allt som te.x. hur mycket pengar man skulle ha med sig, ingar nagra aktiviteter i resan, va ska man packa med sig men ingeting fick vi reda pa innan vi akte sa det va daligt. Det sista ville jag bara tillbaka till Nelson igen. Men har vart underbara naturupplevelser o i helhet har allt vart bra!
   


Kommentarer
Postat av: Mamma

Hej frida..Roligt att höra av dig igen.Nu är det bara 14 dagar kvar nästan..Saknar dig mycket,,,Malin har fått en pojk och cecilia har med fått en pojk..Nu kan vi ju säga att vi ses snart..Var rädd om dig nu tiden som är kvar..Kram Mamma

2011-03-24 @ 08:39:46
Postat av: Sabina

Hej underbara du! Äntligen är du tillbaka igen så man kan läsa om dina äventyr. Det var jättefina bilder du hade lagt ut. Hoppas vi kan prata snart! Jag åker till din stad imorn för klassåterträff hela helgen. Synd att du inte är där. Men snart kommer du hem så vi kan ses :D Yejjj! Puss

2011-03-24 @ 18:33:13
URL: http://oxles.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0