Det blev en dag på stranden!

Idag tog vi oss en promenad till Tahunanui beach o sola o bada! O gissa vad??! Jag har bränt mig! Igen...Min hy gillar inte sol eller så funkar inga slags solskydd på min kropp:/ Men det va roligt att hoppa omkring i vågorna o vi fick bra mortion på köpet! 
Jag o Sarah gick lite på stan för Sarah ville ut på kjoljakt men vi hitta ingen. Sen kom Sophie över o vi skulle kolla upp lite med biluthyrning men vi väntar tills imorgon o frågar läraren om han har nått billigt tips om "one way rent". Så blev ingen bokning idag heller, då det blev dyrare än vad vi hade räknat med! 
Kvällens planer e att prata med min älskling o kolla på film!
Ha det så bra!

 


Gå på zoo, gå på zoo, gå på zoo zoo zoo!

Idag åkte jag, Sarah o Angelica till Naturland zoo som ligger här i Nelson. Va först tänkt att vi skulle åka till stranden o sola men det va jätte kallt ute så då gick vi på zoo istället. Va ingen stor djurpark o dem hade djuren i väldigt små burar, det gillade jag inte!!! Men det va ganska mysigt ändå. De hade allt från grisar o höns  till piggsvin, tyvärr inga kiwifåglar! Vi va färdiga där tidigare än väntat så mednas vi väntade på bussen hem gick vi till ett cafe o drack kaffe för att värma oss lite.
När vi kom hem gick vi bort till Sophie o kolla upp lite mer inför semestern. Kom fram till att det blir billigare för oss o hyra en lite större bil o sova i den, men vi ska kolla upp mer med allt imorgon o ringa runt. Sedan kollade vi på Pirates of the Caribbean- at worlds end=)

En gullig liten apa som fick sitta ensam i en pytteliten bur:/


Griseknoen=D


Mina favoriter, surikaterna. Fick va med när de matades=D
  

Ännu en apa...;P


Jätte söt pungråtta! Hon hette cha o va jätte len att klappa!


Flöffhöna!


Min moccha på cafet!


Ha det så bra!


Tjejkväll!

Igår blev det ännu en impulsfest hemma hos Sophie, Therror o Kim.  Vi spela massa ölspel, drack, skratta o tog en massa kort. Robin o Alina kom över en stund men de följde inte med ut så det va girlpower kväll=) Jätte roligt att bara vara ute med tjejerna!! När vi skulle dra oss ut till stan spöregnade det o vi hade inga paraplyer eller nått så vi körde med plastpåsar på huvudet för att skydda frisyren, såg så himla roligt ut o va vi skrattade=) Vakterna o andra männsikor kollade lite konstigt på oss när vi kom gående hehe! 
Min väska gick sönder innan vi skulle gå ut så jag hade spridit ut alla mina saker i Sarahs o Mikaelas väska (vilket jag inte kom ihåg när jag skulle hem på natten, så blev en snefylla för jag trodde att alla mina saker va borta). Vi drog först till Little Rock (nya favoritstället) o sen till Shooters o shaka loss, hade grymt roligt hela kvällen o även detta blev en gratis kväll!!

    

Idag har vi gått på marknad, köpte mig ett halsband, ett par örhängen o lite presenter till mina nära o kära=) De hade jätte många fina saker där!! Efter marknaden gick vi till ett cafe o drack kaffe o sedan gick vi tre rumskompisar, Sophie, Therror o Kim o kolla på cricket (va nog den segaste o tråkigaste sporten jag har sett någonsin, till och med värre an golf!) Men roligt att ha sett det nån gång i livet:P
Ikväll blir det filmkväll hos Sophie o dem o bara ta det lugnt!

Detta är tvålar, visst e dem läckra??!! 


Så jädra snygga väggdekorationer!
 

Ha det så bra allihopa!


Blev en impuls utgang igar!

Igar upptackte jag att jag hade blivit sa solbrand i harbottnen och att jag har fatt en blasa som det kom var ut ur, gor ratt ont! Tog pa lite alou vera sa nu ska det nog bli battre! Blir till att kopa mig en hatt for att skydda harbottnen! Galet hur stark solen e har!! Blir till att vanta lite med solningen da hela min overkropp e brand efter resan till Mapua. Missbrukar after sun med alou vera i! hehe
Pa kvallen skickade Jacob sms till Sarah o undra om vi ville komma o spela biljard pa sharks, sa vi gjorde oss iordning lite snabbt o stack ivag o spela en omgang. De har valdigt konstiga biljardbord har!! Kulorna va minimala o koon va jatte smal pa toppen sa va jatte svart att traffa bollarna! Men det va trevligt o jag vann over Sarah o Angelica, wiii!
Vi behovde inte betala natt pa sharks, det stod jacob o dem for. Ratt nice! Efter sharks gick vi tjejer till Mollys o traffa Therror o Sophie o sen till shooters o dansa lite=) Va en mycket trevlig o gratis kvall!!=)

Jag o sarah kor waka waka=P




Ett litet forsenat kort, men detta e iallafall nar jag o sarah gor Hongi, som e maori halsningen=)


Idag har vi en ledig dag da vi blev klara med marknadsplanen igar, blev riktigt nojd med varan ide! Sa nu ska jag, Sarah, Sophie o Therror kolla priser pa fordon o resvag pa nordon till semestern. Kolla om man har rad med mera o vad som blir det billigaste alternativet med fordon=) Om vi ska hyra bil o bo pa vandrarhem, en van o bo i den o kopa mat eller husbil o ha allt i den. Far se vad vi hittar!
Sen far vi se va resten av dagen har att erbjuda, troligtvis grillning ikvall=) 

Ha det sa bra!


Vandring!

Idag tog Mark med oss till ett berg 10 minuters bilvag fran Nelson som vi skulle bestiga! Det stod pa en skylt att det va 50 minuters promenadvag uppfor, men vi va uppe efter bara cirka en halvtimme!=) Va en jatte mysig promenadstig o grymt fin utsikt nar vi val va pa toppen! Har riktigt roliga lektioner med bra larare har o man vill absolut inte missa en enda dag i skolan! 

Detta e barget som vi besteg!


Detta  tradet heter Kahikatia pa maoriska och har funnits sen Nya Zeeland upptacktes o kanske langre! Jag har brant mig ratt rejalt=P


Lite fin natur!


Uppe pa toppen!!!
Bergen pa andra sidan vattnet e Abel Tasman nationalpark!


Nelson uppifran! Tyvarr sag vi inte varan lagenhet pa grund av trad som va i vagen.


Nu sitter vi o skriver pa marknadsplanen som ska in imorgon o hoppas pa att vi far klart den idag sa att vi blir lediga imorgon!
Ha det underbart allihopa!


Mapua!

Idag tog Mark, läraren, med oss till hans hemby Mapua.
På vägen dit stannade vi till på Höglunds glas, som svenskar har öppnat i närheten av Nelson. Det är en glasbutik där de tillverkar allt själva. Tyvärr fick man inte ta kort där:/ Men de hade fina glasgrejer där!
Sedan stannade vi till för en kafferast på Stoneridge som är ett litet café med underbar natur runtomkring. Det fanns en labyrint precis vid cafét så jag o Sarah gick in där o hitta utan problem till mitten o ut igen=) Tjohoo!

  

Sista stoppet innan Mapua va på Rubber Island som är en jättefin strand med klarblått vatten! Hitta massa fina snäckor där som jag har tatt med mig!



Väl framme i Mapua gick vi till Mapua leisure park som är en camping o fick i uppgift att i grupper göra en marknadsplan för just campingen som ska vara klar tills på fredag. Så vi gick omkring o kolla va de hade för utbud o avslutade med ett dopp i vattnet innan vi drog oss tillbaka till Nelson igen.

Ikväll blir det lugn o ro o kanske brainstorma lite om marknadsplanen för campingen.
Har lyckats bränna mig lite, trots all solkräm!! Grrr! Men men, thats life!
Ha det så bra allihopa!



100% pure New Zealand!

Idag fick vi se reklamfilmen för Nya Zeeland i skolan. Den e grymt bra!! Länkar till den filmen här så att ni får uppleva den själva=)  

http://www.youtube.com/watch?v=9sEZ-wdFegU
 

Resten av dagen har vi gått omkring i stan o letat efter en väska o en regnjacka, behöver nämligen en större väska o en regnjacka till nästa vecka då vi ska ut på en 3 dagars resa till Abel Tasman nationalpark o paddla kanot o vandra i bergen, ska bli riktigt roligt. Bara dumt att vi behöver betala 30 dollar för maten de dagarna!!! Kommer lite oväntade kostnader när man e här! Hittade en billig väska o regnjacka på The warehouse, så det e ju bra! Hitta även lite annat smått o gott på rean i stan så som en jeansväst som man knyter under brösten, en klänning, en navelring o ett par skor. Vill ha lite mer klänningar när jag e här så det e det enda som jag ska köpa denna månaden o spara resten till semestern.

  


Måndag!

Idag gick vi i skolan o fick lära oss hur de marknadsför Nya Zealand o detta ska vi fortsätta att studera hela veckan.
Jag, Sarah, Angelica o Therror va ute på en powerwalk uppför kullen o joggade sedan tillbaka till campus, där vi gjorde lite gymövningar. Nu e vi på g!
Ska över till Sophie o Therror snart o kolla på the pursuit of happiness, underbar film!

Have a nice day!!


Slapp söndag!

Idag har jag, Sarah o Angelica vart ute o joggat 3 km o sedan avslutat med lite gymövningar, va riktigt skönt o käns gött i hela kroppen nu efteråt=) Dock blev jag inte jätte trött men e väl bra att börja lite lugnt o öka sen så att man inte tröttnar.
Vet inte om vi ska dra oss upp till Robin o deras hus ikväll o spela fotboll med dem eller om vi bara ska ta en slappdag hemma med tacos o pirates of the carrabien. Får se vad vi orkar! =)
Ha det så underbart allihopa!


Bakisdag!

Igår bjöds det på festligheter hos Anton, Sophie, Kim o Therese. Spela massa ölspel o tjöta en del innan vi gick ut till "The rock" o dansa. Jag bjöds på en drink av diskjockyn för att jag hade sprungit fram o tillbaka o önskat låtar av honom hela tiden:P hihi.
Provade också att ha på mig bruna linser som jag lånade av therese, va riktigt roligt att prova att va brunögd:P 
Det va riktigt roligt ute!!  

Vad tycks?


Alla vi tre har linser o skulle göra "Twilligt locken"
  

En kille som va ute på krogen, tyckte han såg ut som en kiwifågel, så va tvungen att ta kort på honom:P


Idag mår jag som jag förtjänar. Blir en lugn dag idag framför tv:n!!
Ha det så underbart allihopa!


Redovisning!

Idag hade vi redovisning, va sjukt nervös men det gick jätte bra o alla va jätte duktiga!
Har även vart hurtig o gått tillsammans med Sarah, Therror o Kim uppför en stooor kulle o jogga tillbaka varefter vi körde lite gymövningar ute på gräset!! Hade redan träningsverk efter gårdagens jogging o gymövningar. Det är så skönt att vara ute o gå uppe på berg o det finns jätte fina stigar här!! Underbar natur!! 
Nu förbereder vi oss för utgång. Det som e bäst med Nelson e att det e gratis inträde på nästan alla klubbar!!!!=D Så  det e jädrigt nice!!

Ha det så bra!!!


Forsta laxan!

Idag fick vi var forta hemuppgift. Vi ska tva o tva ta ut fakta om en region pa Nya Zeeland, gora en powerpoint o imorgon redovisa for resten av klassen. Jag o Anton fick Wellington, sa vi fick en ratt latt region da Wellington e huvudstaden i NZ sa finns en del att beratta men vi far korta ner det en massa!
Ikvall e tanken att jag ska ta en promenad, men far se hur det blir!


Kalas!

Igar gick vi upp till Sofi som fyllde 29 ar o bjod pa lite kalas! Av mig, Sarah o Angelica fick hon Goteborgs rape snus. De saljer faktiskt dem pa ett internetcafe har!!=) Drack lite o prata o tog massa fula kort. Igar regnade det hela dagen, sa va pissebota nar vi kom dit o hem!! Men det va mycket trevligt!

Fodelsedagsbarnet=P


Anton va dyngbot sa han fick lana denna sota drakt..hihi!


Har precis haft lektion o skulle ta reda pa massa fakta fran en internetsida men hittade inte allt sa jag o Sarah gav upp!! Har inget talamod nar man aldrig hittar det man soker!! Men nu har vi slutat o planen for idag ar att ta en fika, handla o kanske ta en promenad om jag orkar.
Ha det sa bra allihopa!!


Slapp dagar!

Igår tog vi det lugnt mestadels av dagen. Tog en promenad o skulle köpa pizza. Jag valde en med mozzarella o peperoni, vilket jag trodde va dem gröna, starka grejerna som brukar va på pizza. Men det visade sig vara korv så det blev till att slänga pizzan:( Lite smått besviken o bortkastade pengar!!!! Grrr! Men man lär av sina misstag! Spenderade resten av dagen i lägenheten o kika på tv.

 Idag gick vi till stan o jag köpte mig en ring som e formad som en orm, ett hårband o ett par jättefina jesustoffler!! Nu blir det fattigt till den 25 men det e det värt=) Blir inte shopping på länge nu!!

Ha det så bra!!!


Vi går över daggstänkta berg fallera!

Igår tog våran lärare med oss upp på en jätte hög kulle, han sa att vi skulle gå en liten bit uppför, va ett helvete att komma upp men klart värt utsikten! Sen tog han även med oss runt i stan o visa oss den äldsta delen i Nelson o juvelerarbutiken som gjorde den berömda ringen i Sagan om ringen! Grymt att den ligger just här i Nelson!!

På kullen o juveleraraffären=)
  

På kvällen gick vi till Bille o dem i deras hus o förfesta innan vi drog ut till Shooters! Va riktigt roligt o dem har breezer där så det gjorde mig superlycklig!! Cidern här har annars en smak av både cider o öl så det e inget att sätta i julgranen direkt!! Fick en liten snefylla senare så jag drog hem tidigare.



Idag har vi spenderat dagen på stranden o hoppat i massa stora vågor=) E galet varmt här o har bränt låren o mina fötter trots massa solskydd!! Ser ut som en tomat:P
Nu ska jag göra mig iordning för grillning hemma hos bille.´
Ha det underbart allihopa!! 


Roadtripp!

Idag tog Micheal, läraren, med oss på en rundtur här i Nelson o visa upp massa historiska platser.
Till exempel besökte vi en av Nya Zeelands äldrsta kristna katedral som va på en upphöjning mitt i Nelson. Innan katedralen byggdes va där en maoriby. Inget hus i Nelson får va högre än katedralens torn.
Han berattade också om en jätte sten som finns ute i vattnet och som heter "Uruni" som betyder Stor penis sten. Han berättade att förr trodde man att om en kvinna ville bli gravid simmade hon ut till stenen, klättrade upp på den, sov över där när det va fullmåne, simma tillbaka dagen efter o hade sex med sin kille på stranden varefter hon simmade ut till stenen igen o tillbaka där hennes vänner väntade o så va hon gravid:P Hehe värsta jympapasset om man ville bli gravid! Men detta va bara en saga sa han=)
Sen besökte vi också en skola som förr va en maoriby och som då hade en strand precis utanför byn. Men så blev det jordbävning o fem meter land växte fram ur vattnet. Så idag är det en skola där o en stor väg precis utanför med industri på andra sidan.
Efter det gick vi längst kanalen o Mike berättade spännande historier som hade påträffat längst vägen o om ett  gammalt hus där slavar från förr spökar, de blev mördade just där huset ligger, o idag växer det inget grönt alls på tomten vid det huset! Vilket e ovanligt här, för det e träd o blommor i varenda trädgård!! Läskigt!
Därefter åkte vi upp till en sjö där man va tvungen att gå uppför en jädra bit innan man väl kom dit. Det va frivilligt om man ville gå upp men jag gjorde det självklart! Vill ju inte missa något här=)
 
Efter skolan gick jag o Sarah in till stan o jag köpte mig ett par jeansshorts o ett par pilotglasögon! Mina gick ju sönder här om dagen så det e behövligt med nya!
Ikväll blir det nog lugnt, troligtvis en liten joggingrunda men annars chill!
Saknar er alla! Ha det så bra!

Katedralen i Nelson!
 

Uruni= Big Penis Stone!=)


Maoribyn som idag e en skola!


Uppe vid sjön.
 


Marae!

Igar tog varan larare Michael med oss till Marae for att visa oss sin hemort. Han ar namligen en maori sa han larde oss massa regeler o sa innan vi fick besoka byn. Tillexempel far man absolut inte ta pa nagongs huvud, eller sitta pa bord eller kuddar. 
Kia Ora betyder tack o nar man halsade tog man i hand, satte panna mot panna, nasa mot nasa och efterat sa man kia ora. Det va jatte roligt o intressant att fa va med o ta del av deras historia o kultur!! 
Michael hade berattat om en ritual som vi skulle va med om i borjan sa nar vi kom till byn mottes vi av en maori i bara hoftskynke o ett spjut. Han utmanade en kille, Klas, i klassen o dansade en krigsdans innan han la ner en sak pa marken. Om Klas tar upp saken betyder det att han kommer i fred om han stampar eller spottar eller natt liknande pa den e det fight! Men Klas plockade upp den=) Sedan holls det tal o sang o vi sjong den blomstertid nu kommer for dem=P Vilket harligt folk maorierna e. Man blir helt lugn nar man e med dem!
Lararen visade oss aven runt i byn o berattade massa spannande historierer. Huset som vi sov i fick man inte ta kort i, inte ata i, inte ha med vatten eller ha pa skor i. Men va fint det va dar inne! Vaggarna hade massa trafigurer som skulle forestalla olika kanda personer som hade gjort natt betydelsefullt for maorierna. Tyckte mest att dem sag laskiga ut!!
Fick aven en forelasning av en kille som hade tattueringar pa hela ryggen o laren o som berattade just om hans tattueringar o att vardera av dem berattar en historia fran hans liv. Han stod i bara kallingar o forelaste=P De tattueringarna som han hade pa ryggen hade hackats in o det tog dem 3 dagar att gora den tattueringen. I vanliga fall tar det 5 dagar pagrund av att man inte klarar av smartan pa kortare tid!
Blir lite sugen av att tattuera mig!!!=)

Detta e huset som vi sov i!
Det hette Kakati o gubben med stora ogon langst upp pa huset ska forestalla Kakati, hans ryggrad o revben va inne i huset (som bjalkar pa taket)=)



Jag o krigaren som Klas duellerade med. Att han har utstrakt tunga betyder att han ar en krigare!


En staty utanfor huset.
Tattueringen runt munnen heter Moko o det betyder att han va en betydelsefull person.


Klassfotto med maorierna också=)


Idag tog vi en promenad till maoriernas kyrkogard dar gravarna va stora stengravar. Darefter at vi frukost och vi fick en liten maorisk trubbadur som sjong mednas vi at. Jadrar vilka maktiga roster dem har! Men svangigt va det! Efter att vi kakat klart o stadat iordning o haft en liten avslutningscermoni akte vi tillbaka o fick va lediga resten av dagen. An salange har vi vart ute o kollat pa stan o resten av dagen blir det lugnt o ladda upp for imorgon da vi ska ut pa en endagars utflyckt. Vet dock inte vart men det ska bli skoj!!

Kia ora! O ha det sa bra!!=) 

Trubbaduren!


Första dagen i skolan!

Igår gick vi till the warehouse o jag köpte mig 2 par underbara skor, då 2 av mina som jag har tatt med mig har gått sönder eller skavt:/ Efter det köpte vi glass o gick till en park i närheten av campus som heter queens garden, va hur fin som helst! Låg där o sola o prata ett tag. Efteråt tog vi en långpromenad längs kanalen med Sophie, jätte fin natur här. E väldigt likt Norrland här i Nya zeeland med massa berg o sjöar. Bara det att det finns lite exotiska växter här jämfört med i Sverige. Vädret här e också som i Sverige fast lite kvavare luft. 

Lite bilder från Queens garden!
 

Idag va det första dagen i skolan! Blev informerade om schemat o lite annat bra att veta. Fick även en rundtur på campus som e ett rätt stort område och träffade sedan rektorn för skolan o hon gick igenom va vi ska göra under vår vistelse här o vi fick även presentera oss själva. Som avslutning på skolan tog Robertsom e våran busschafför med oss på en runtur runt om i Nelson o vi åkte bland annat till ett jätte fint utsiktsställe o tog lite kort o sedan till Tahunanui beach=) Efter skolan gick vi till the warehouse för Sarah o Angie va tvungna att köpta sovsäckar tills imorgon då vi ska åka till Marae o besöka maorifolket o stanna där i två dagar. Det ska bli sjukt roligt!! Så ikväll blir det till att packa! Jag köpte mig ett par jesustofflor=) Har haft en mycket trevlig dag!!

Bilder från utsiktsplatsen!
    

Ha det så bra!


Bar-runda!

Igår gav sig jag och mina rumskompisar ut på ett shoppingstråk i Nelson. Köpte mig fyra linnen o en klänning!=) Nu fattas bara ett par sandalen, kan inte gå i mina har jätte skoskav så Sarah har fått dem! Så det e mitt nästa inköpt!
På kvällen gick vi hem till Bille, Klas, Elin, Katarina o Henny o förfesta lite. Många av de gick bort till Robin o Alina men jag, Sarah, Bille, Klas, Mia o Simon satt kvar o tjata o gav oss sedan ut på en bar-runda i Nelson. Första besöket va på ett ställe som hette Shotter. Va ett väldigt roligt dansställe. Sen råkade vi halka in på en strippklubb, jisses! Men va där i max 10 min innan vi drog till ett biljard o hängställe som va vårat sista besök under kvällen:P Har vart en mycket trevlig kväll!=)
Ha det!






Tahunanui o jazzfestival!

Igår gick jag, Angelica, Therror o Sophie o shoppa i stan. Köpte mig ett par shorts, en kofta o lite smått o gott från piggy bank som e en 2 dollars shop här i stan! En av mina absoluta favoritaffärer här, än så länge:P 







Lite senare åkte vi fyra med Jacies man i denna bilen nedanför till Tahunanui som e en sjukt fin strand! Badade för första gången, va riktigt skönt i vattnet. När man väl va i så va det varmare i vattnet än i luften=) Nice!! Jacie kom o hämtade oss när hon hade plockat upp Mia o Sarah på flygplatsen. På kvällen gick jag, angelica o några klasskamrater till jazzfestivalen som e i stan, så va inne på två klubbar. Va riktigt trevligt,!
Idag ska vi in o visa stan för Sarah o sen handla mat. Sen får vi se va dagen har att erbjuda=)

Ha det så bra allihoa!! 

Rätt snygg bil!!




 


Första dagen i Nelson!

Igår gick jag, Angelica, Henny, Katarina o Elin till "the warehouse" som är i liknande stuk med Maxi och har typ allt i affären=) Köpte brevpapper, lite annat smått o gott o en osthyvel som ser jätte konstig ut! Tog ett tag innan vi hitta den, fick fråga personalen:P Inte så praktisk om man frågar mig! Fick även en födelsedagspresent av Henny, Katarina o Elin som va en korg med lite oboy, marmelad o lite annat smått o gott i. Tack så jätte mycket för det!

Detta är osthyveln. Har aldrig sett nått liknande förut:P Va lite krångligare än vanliga oshuvlar att få hela skivor!


På hemvägen gick vi förbi "liqoure king" som e systemet här i Nelson o köpte med oss varsin vinare hem.
På kvällen kom Therror o Sophie upp till våran lägenhet för att se p film. Men blev inte så mycket filmtittade utan drack vin o prata=) Va jätte roligt! Spelade även in ett litet videoklipp:P

http://www.youtube.com/watch?v=9van_RyrB8k

Idag skiner solen o vi ska ge oss ut till stan o kika o kanske besöka stranden=) Ikväll ska vi kanske ut på en jazzklubb, ska bli roligt! Har aldrig vart på en jassbar förut så det ska bli skoj! 
Ha det så gött allihopa!


Framme i Nelson!

Igår kom jag äntligen fram till Nelson efter 30 timmars resa med stop i London o Hongkong. Men har gått jätte bra med flyget o så! Va lite läskigt i början men blev bättre sen=) Hade till och med lite födelsedagsfirande på mcdonalds på hongkongs flygplats o fick ett kello kitty gosedjur av Angelica o Elin! Tack så mycket för det!=) 
Va riktigt skönt att få sova i en säng efter väldigt få timmars sömn på flyget! Lägenheten e jätte mysig o nära till det mesta=) Samma dag som vi kom fram träffades några av oss i klassen o åt på en mexikansk restaurang. Va mysigt men vi va så sjukt trötta efter resan så blev inte långvarigt utan gick hem o decka på sängen med en gång efteråt:P

På landvetter=) We are on our way!


Min födelsedag i HongKong=)


Flyger in i Nya Zeeland!


På den mexikanska restaurangen i Nelson=)


Idag ska vi ge oss ut på en shoppingrunda i stan o bara ta det lugnt o upptäcka va Nelson har att erbjuda!
Saknar mina nära o kära en massa! Ha det så bra så uppdaterar jag så mycket jag kan=)

xoxo


Nya Zeeland here i come!!

Har tatt en långpromenad idag för att sträcka lite på benen innan 30 timmars flyg. När vi kom hem igen färgade Elin o älsklingen mitt hår, så nu ska jag bli fin inför resan!
 Huu, börjar bli riktigt nervös nu!! E bara 5 timmar o 35 minuter kvar nu tills planet lyfter o vi lämnar Sverige!=) Nu blir det att checka det sista på packningen o sen försöka ta det lite lugnt innan vi drar iväg! Kommer sakna alla här hemma, men ses ju om 3,5 månader=) Ha det så underbart i kalla Sverige så kommer jag hem lagom tills värmen kommer hit!  



  


Sista natten i Sverige!

Imorgon bär det av till Nya Zeeland! Så idag har jag packat o tvättat inför resan, så nu e jag redo för att lämna Sverige=)
Elin kom hit idag o ska sova över här, så vi har käkat tacos, pratat o tittar nu på film= Börjar bli jätte nervös inför resan. E sista natten i Sverige o dagen har går så sjukt fort! 

ha det! 


Nytt år!

Igår kom Sabina o Anders hit för att fira in år 2011 tillsammans med oss!
Jag o Sabina startade dagen med att shoppa på nordstan. Köpte mig en vit skjorta, 3 baslinne o strumpor, tyvärr inget på rean men men=) Därefter åkte vi hem igen o börja göra oss iordning inför kvällens händelser.
Klockan fem gick vi till en utsiktsplats i närheten o kolla på gp:s fyrverkerier, va fint men tycker att det e jätte konstigt att de har fyrverkerier vid den tiden o inte spar dem till 12 slaget! Efter det gick vi hem igen o åt trerätters som bestod av: Förrätt kantarellsoppa, huvudrätt: hasselbackspotatis, lax o romsås för min del o hasselbackspotatis, fläskfilé o kantarellsås för de andra o till efterrätt: brownies med grädde. Va en riktigt god måltid!! Blev även ölspelet med en himla massa shottar, så vi blev rätt fulla allihopa efter det, sjöng även lite singstar:P Klockan 12 gick vi ut på gatan o fira in det nya året med skumpa o ciggarill! Va väldigt nära på att bli träffade av några raketer, då de välte o sköt rakt mot oss men vi slängde oss åt sidan så de fortsatte ut på vägen. Sjukt farligt med smällare o raketer. Va lite skrämda efter det!!! När vi kom upp i lägenheten igen prata vi, tog den andra champangeflaskan, åt tårta o sen deckade vi allihopa:P Har haft en mycket trevlig dag tillsammans med älsklingen, Sabina o Anders. Tack för allt!





Idag mår vi som vi förtjänar. Slagna hjältar hela högen:P Blev en slapp dag med film o pizza=) Anders o Sabina drog hem på kvällen o vi hälsa på Maggan en snabbis. 
Idag e det bara 2 dagar kvar tills jag drar till Nya Zeeland! Går så sjukt fort nu o jag börjar bli riktigt nervös inför resan! Har aldrig vart borta mer än en vecka innan så jag e lite nervös över att vara borta i 3,5 månad nu. Kommer sakna alla här hemma, men kommer bli fantastiskt roligt att få den upplevelsen att ha vart där! 

Ha det så bra!
 


RSS 2.0