Kungligt bröllop!

Igår va det kungliga bröllopet mellan prins William och Kate Middleton i alla tvskärmar på hotellet. Jag jobbade så missade en hel del av bröllopet (hade nog inte sett på allt iallafall), men jag fick se hennes klänning som va jätte fin, mycket finare än Victorias enligt mig!
Efter jobbet mötte älsklingen o Andreas upp mig o vi åkte o storhandla. När vi kom hem igen gjorde vi oss snabbt iordning o begav oss bort till Emelie o Johan som bjöd på grillning och poker. Det va första gången jag körde riktig poker med brickor som man sattsar. Jag kom tvåa så va rätt grym ändå:P Har Haft en mycket trevlig dag!
Den kungliga kyssen!
Hemma hos Emelie o Johan, början på pokerturneringen:P

The vampire diaries!

Idag har jag spenderad förmiddagen med inget mindre än the vampire diaries, som bara blir bättre o bättre för varje gång! E helt fast i det! Sen va jag tyvärr tvungen att stänga av o bege mig till hotellet för ännu en dags arbete. Fick ett väldigt tråkigt besked om att alla klisterlappar jag har suttit med i två dagar o som nu sitter i infopärmarna i varje rum inte sitter bra så imorgon ska jag gå o byta lappar i alla 176 rum igen. Skoj:P

Tjing!

Idag tog jag sista twinrix sprutan så nu e jag skyddad i si sådär 20-30 år=) Sen begav jag mig direkt till jobbet o fortsatte med mitt lilla projekt (infolappar om användarnamn o lösen till alla rum) Blev klar idag så fick sluta klockan fem då älsklingen mötte upp mig i stan. Vi gick till en grekisk restaurang där älsklingen bjöd mig på mat, gullig pojkvän jag har! Vi har sagt att vi ska försöka äta ute iallafall en gång i månaden. Det får vi unna oss själva=)
Ha det bäst!

Fullspäckad dag!

Idag började jag jobba tidigt o fick som uppgift att i varje rum på hotellet (som idag har fått trådlöst bredband) klistra in användarnamn och kod till internet i informationsboken, varav alla koderna är olika i vardera rum. Bara det att det e 174 rum i hotellet så kommer ta ett jädra tag. Hann göra ungefär 20-30 rum idag så har några kvar. Bra sätt att se alla rummen på och lära mig vart allt ligger!
Älsklingen kom till jobbet och mötte upp mig när jag slutade och sedan åkte vi till Mölndal och Rävekärr för att kolla på en lägenhet. Området va jätte mysigt och verkade rätt lugnt, men jag gillade inte lägenheten nått vidare. När vi va klara där kom Ove (älsklingens far) o hämta oss o sen åkte vi hem till han o Görel som bjöd på mat. Vi satt där o tjöta en stund och åkte sedan ut till Niclas (älsklingens bror) som fyllde år idag. Stanna där på fika o tjöt, sen va det dax för oss att dra hem efter en lång och händelserik dag!
Görel tog fram gamla bilder på älsklingen när han va bäbis. E han inte för söt??!!:P

Upptäcktsfärd!

Idag tog älsklingen med mig till slottsskogen (jag har aldrig vart där förut) så vi gick omkring där o kolla på sälarna o pingvinerna o tog oss varsin glass. Vi skulle ha spelat minigolf också men det va skitdyrt så vi skippade det. Va jätte mycket folk där, vårkänsla! Parken va jätte mysig så där kommer jag nog spendera en del tid i sommar=) Sen åkte vi till Haga (har aldrig vart där heller!) Vi gick längs gågatan o kolla i några affärer (va inte så många som va öppna idag men några va det) Jag fick lite känsla av kusten när vi gick där! Vi tog en fika på hagabullen där de säljer grymt stora bullar! Men vi tog oss bara nått att dricka o satte oss ute i solen. Därefter åkte vi hem o vårstäda lägenheten. På kvällen bjöd Maggan hem oss på middag. Vi fick ett påskägg av henne med godis och var sitt entrekort till Liseberg=) Har haft en mycket mysig dag!!

Påskhelgen!

I fredags åkte jag o älsklingen till Grästorp tillsammans med Josse o Henk o fikade med far. Vi spelade krocket och kubb i trädgården, va jätte roligt! Josse o Henk drog tidigare då de skulle bort till en kompis, men jag o älsklingen va kvar o åt påsklunch tillsammans med far o va ute i det fina vädret. Sen skjutsade far hem oss till mor o jag o älsklingen gjorde oss iordning inför kvällens fest hemma hos Bau. Det va jätte roligt att träffa alla gamla vänner i thn igen. Tjöta o spelade massa ölspel. Har tydligen hänt en massa mednas jag har vart borta:P Drama, drama, drama!
I lördags tog jag o mor en promenad runt kanalen o mötte sen upp älsklingen på oden. Hemma hos mor igen fick jag gå på skattjakt i storarummet där älsklingen hade gömt ett hjärtformat påskägg fullt med godis=) Gulligt! Sen förberedde vi inför påskmiddagen hemma hos mor. Senare kom Josse, Henk, Anna o Thomas dit o firade påsk tillsammans med oss. Det blev en himla massa drickande, rena rama fyllekalaset. Vi spelade "med andra ord" o "brainstorm", jädrar va aggresivt det blev där ett tag (jag va nog mest aggro av alla, dålig förlorare:P) Men va riktigt roligt, blev även en del sång o gitarrspelande. Tack familjen för detta! Har haft en mycket trevlig helg i Thn!
Idag åkte vi hem på morgonen o jag följde med Elin in till stan o kika i affärer, köpte dock inget för ovanlighetens skull=) Sen kom älsklingen in o mötte upp mig för att sedan åka till Rikard o Elin för grillning. Deras vänner Hanna o Robin va också där. Va trevligt, fast va så jädra trött o bakfull efter gårdagens röjjande! Men man får sona sina brott:P

Va e väl en dag på jobbet?

Idag fick jag sovmorgon o spenderade förmiddagen med att klippa mig, blev riktigt nöjd, samt inhandla sådant som fattades hemma, bland annat shampoo, dustit, strumpbyxor, tuperingskam, ögonfransfärg, värmeskyddande för håret, tandborstar m.m. Jag e riktigt duktig på att spendera pengar! Lite för duktig dock:/ Jag e lite som hon i en shopaholics bekännelser, har väldigt svårt att hålla i pengar o älskar att shoppa! Dålig ovana antar jag:P
Sen va det dax för mig att börja jobba o det va extremt lugnt hela kvällen, men bra för mig för då fick jag lite tid att öva på bokningssystemet o jag fick till och med bemöta min första kund idag:D Det gick bra, men inte så snabbt:P I och med att det va så lite att göra fick jag sluta lite tidigare och komma hem till älsklingen som jag älskar mest av allt! Nu blir det till att packa inför påskhelgen som ska spenderas i Trollhättan!

Helt slut!

Idag fick jag vara med i receptionen o se hur det fungerar där. Fick också sätta mig in lite i bokningssystemet, men e jätte krångligt så kommer nog ta ett tag innan jag lär mig:P Men verkar roligt när man väl kan! Jag kände mig mest ivägen idag i receptionen. Men e väl så det e när man inte vet va man ska göra o inte har lärt sig nått!
Väl hemma tog vi det bara lugnt o käka kina mat. E helt slut efter dagens arbete, e inte van vid att gå upp klockan fem på morgonen o börja klockan sju:P Har blivit lite bortskämd när man har pluggat o inte börjat förän 9-10 nångång. Men nu e det ändring på det!!

Första dagen på praktiken!

Igår va det första dagen på hotell Liseberg o då fick jag gå med på städet o se rummen. Det e sjukt många korridorer överallt så kommer nog ta ett bra tag innan jag lär mig hitta o lära mig alla dörrnummer! Hotellet ser inte alls stort ut utanför men när man väl kommer in så e det betydligt mycket större!
När jag slutade mötte jag upp Sabina på centralen o vi gick o tog en cider på condecos uteservering. Va hur mysigt som helst! Sol, cider o min allra bästa vän. Kan det bli bättre??:D Vi tog en liten promenad inne i stan o jag bokade klipptid! E på tiden nu efter 3,5 månader utan klippning så håret e rätt risigt nu! Sen tog vi spårvagnen hem o älsklingen hade gjort tacos åt oss=) När vi va mätta o belåtna kollade vi på Burlesque. Jag kollade aldrig klart på den för jag ska upp tidigt imorgon. Men det e verkligen en film att rekomendera, den e grymt bra!!
Idag hade jag ännu en dag på städet, e sista dagen där idag så imorgon börjar jag i receptionen. Det börjar klarna upp sig lite nu med alla korridorer, men e fortfarande sjukt förvirrande! Det krångliga e också att det finns 15 våningar (korridorerna kallas våningar trots att det bara e ett två våningshus) o varje korritor har både en siffra och ett Göteborgsnamn. Typ Masthugget, Gamlestam, Nordstan m.m som jag ska lära mig. Krångligt!
Efter jobbet åkte jag hem o mina planer nu är att bara ta det lugnt framför vampire dairies.
Älsklingen ska jobba natt ikväll så kommer få sova ensam=(

Vårkänsla!

Idag vaknade jag klockan sex o kunde inte somna om, så det blev till att gå upp tidigt. Typiskt att man vaknar så tidigt när man väl är ledig. Kollade på några vampire dairies avsnitt mednas älsklingen pluggade, sen gick vi ut på en långpromenad på 1,5 timme o älsklingen visade sitt barndomshem o dagis=) På kvällen kollade vi på "Hämnden" med Mikael Persbrandt, den va väldigt deprimerande men helt okej! Nu blir det sängen o ladda upp för första dagen på hotell liseberg som jag börjar på imorgon!

Hej!

Idag åkte jag o älsklingen in till stan o kika i lite affärer mednas vi väntade på att Sandra o Andreas skulle komma in, för vi va lite tidiga. När de kom gick vi o fika på café kosmos o satt där o tjöta en stund. Sen åkte vi hem o la ett pussel, va ett tag sen så va jätte mysigt=) Har vart en lugn men mycket trevlig dag!

Hemma i Sverige igen!

går kom jag äntligen hem till Sverige igen efter 29 timmars flyg o ca 2 timmars sömn! Resan har gått väldigt bra o va förvånandsvärt pigg hela resan. Spenderade mestadels tiden åt att kolla på film, hann med 7 stycken innan vi landa i Sverige. På flygplatsen mötte älsklingen mig o det va underbart att träffa honom igen, konstigt nog va jag nervös o det kändes konstigt att träffas igen efter 3,5 månader, men det la sig sen när vi väl kramades=)
Sen åkte vi hem o älsklingen hade köpt presenter till mig, jag har den bästa pojkvännen i världen! Han hade fixat mitt halsband som jag fick av honom för ca 1 år sen. Det hade gått sönder på avslutningsfesten av operan, sa älsklingen hade lämnat in det på lagning o puttsat upp det så nu e det jätte fint igen! O så fick jag sex and the city boxen av honom!!=D Tack älskling! Han fick även mina presenter som han blev jätte glad över=) Älsklingen lagade mat till mig mednas jag duschade, det bjöds på färsk lax, potatis o rotfrukter i ugnen o romsås, super gott!!! Maggan kom över en sväng o hälsa mig välkommen hem o vi prata lite. Resten av dagen spenderade jag med att packa upp kläder o saker som tog extremt lång tid, prata med mina nära o kära o deckade slutligen till Tangled som vi såg på kvällen.
Idag vaknade jag vid halv 7, älsklingen hade blivit inringd av jobbet så han stack iväg då o då kunde jag inte somna om så jag satte mig o sorterade bilder från NZ, tog bort över 3000 bilder:S Sen åt jag fruktost o det va det godaste jag har käkat på 3,5 månad, trots att det bara va två mackor med ost på o ett glas med juice=) Nu sitter jag o kollar på sex and the city o väntar på att min man ska komma hem. Våra planer för dagen är att åka o skriva in mig på vårdcentralen o tandläkaren här i gbg, sen får vi se vad som väntar oss resten av dagen!
Det e iallafall jätte skönt att vara hemma nu hos alla jag bryr mig om=)
Ha det så bra!

Sista dagen i Nelson!

Igar va det allra sista dagen i skolan. Larana tog med oss ut pa en battur till en strand i Abel Tasman Nationalpark. Dar fick vi lunch o larde oss om de forsta manniskorna som byggde upp ett foretag pa Abel Tasman. Darefter gick vi pa ca en en timmes promenad i bergen o kom slutligen fram till en annan strand dar baten hamtade upp oss igen. Sen korde den tillbaka oss till stranden dar Mike vantade o sa hade vi en avslutningscermoni pa stranden. Dar var o en av oss fick ett punumuhalsband (greenstone) med en ingraverad triangel som ska forestalla en draktand o som betyder att vi alltid e valkomna tillbaka o att vi ska ge detta halsband till vara framtida barn sen o om de aker till NZ sa vet dem har att barnen e fran Sverige o deras gamla studenter. Hela halsbandet i sig betyder lycka o valmaende. Va lite sorgligt att det va sista gangen man traffade alla lararna men det e troligtvis inte sista gangen jag e har i NZ! Har haft en fantastisk tid har som jag sent kommer glomma o angrade inte ett smack att jag foljde med!
Nar vi kom hem borjade jag packa o e nastan helt klar med det, skont!








Idag ar det allra sista dagen i Nelson, kanns lite sorgligt att lamna denna staden. Av alla stallen vi har vart pa sa har anda Nelson vart den basta! Dagens planer ar att packa det lilla som e kvar, stada lagenheten o kanske en sista fika pa stan om det hinns med! Sen blir det till att ladda upp infor den langa resan hem imorgon pa 29 timmar! Ses snart allihopa!! 



4 dagar kvar!

Igår gick jag, Sarah, Angie o Kim på marknaden, den allra sista vistelsen där för våran del=/ Dagarna går fort fram nu! Trodde att de sista dagarna skulle gå jätte långsamt för att man väntar på att få åka hem. 
Senare började vi göra oss iordning för sista natten med gänget o Sofi Stark kom hit för att bli stylad av Sarah. Sen gick vi bort till "träsktrollen" som Kats o deras hus kallas för. Vet inte riktigt va som hände där för jag började må sjukt illa jätte snabbt o spydde 3 gånger fastän jag bara drack 3/4 vin o 2 cider. Jätte skumt! Kan kanske vara för att jag va sjuk nyss. Jag mådde så dåligt så det blev ingen utgång för min del, gick hem direkt efter den långa vistelsen inne på toan. Typiskt att det skulle bli så när det va sista gången jag kunde gå ut här! Men jag hade jätte trevligt den stunden jag va med!

 


6 dagar kvar!

Idag lyssna vi på den allra sista presentationen som bergsborna höll i. Därefter fick vi våra betyg på kursen här nere, vi fick VG på vår presentation=D Gött! Men endast G på dagboken så helhetsbetyget blev G, men jag e jätte glad för det!
På kvällen gick jag o Sarah över till Kim o vi hade en liten tjejkväll med ögonbryn samt ögonfransfärgning. Första gången jag provar på det o jag e nöjd=) Har haft en mycket trevlig dag!


7 dagar kvar!

Idag hade jag, Sarah o Sophie våran slutpresentation som bestod av en film som vi hade spelat in. Den va ungefär 30 minuter lång o därefter hade vi en tipspromenad med olika frågor om NZ samt "Vem kör bäst" frågor, där vi fick fram svaren genom olika lekar. Va riktigt roligt o vi fick jätte mycket positiv kritik av Elisabeth! Detta förgyllde min dag=) Grymt jobbat tjejer! Så nu e allt skolarbete klart (förutom examensarbetet, men har bara sammanfattningen kvar så den ska vi sätta oss med imorgon) Ni får se filmen när jag kommer hem! Den e fantastisk:P
På kvällen träffades vi alla i klassen på Rata-room o åt trerätters. Mark, en lärare, hade fixat så att vi fick det billigare. Dock trodde vi alla att han skulle vara med på middagen men han kom aldrig, det va lite trist o han hörde inte av sig om det heller så Sophie fick ringa honom:/ Men det va trevligt ändå o maten va sådär, lite för lite kryddor o efterrätten va inte god! Mozzarellan o tomaterna va det godaste på hela middagen! Va inte riktigt värt pengarna! 
Har haft en mycket trevlig dag!!

På middagen=)


8 dagar kvar!

Idag hade Angelica, Elin, Henny o Kat sin presentation. Efter det träffades jag, Sarah o Sophie o tränade lite inför presentationen om vad som vi har lärt oss under våran vistelse här i NZ. Vi ska ha den imorgon så önska oss lycka till=) Efter imorgon har vi inget kvar i skolan, ska ut på praktik när jag kommer hem o sen e det examen så e lite sorgligt fast ändå väldigt gött att skolan e slut! Längtar ut till arbetslivet o få en inkomst!!=D
Jag o Sarah tog en promenad till hamnen o kolla på båtar, va jätte mysigt! Har inte gått dit förut så det va på tiden nu när det bara e 8 dagar kvar tills jag e hemma=D
Ikväll e det tjejkväll uppe på berget men har inte bestämt mig om jag ska dit eller inte. Annars blir det en lugn kväll!




Shoppingrunda!

Idag presenterade Mia o Simon sitt arbete, de va riktigt duktiga! Roligt att se vad alla andra har gjort=)
Dessa dagar då presentationerna är har vi extremt korta skoldagar så det blir väldigt långa dagar, lite segt.
Efter skolan gick jag o Sarah på en shoppingrunda i stan. Köpte mig en vit skjorta till praktiken, två kjolar, en tunika, ett halsband, örhängen, ett skärp o en skarf, jätte fina saker!!! Men nu blir det till att hålla hårt i pengarna tills jag kommer hem!
Ikväll blir det lugn o ro troligtvis framför några avsnitt av The vamire dairies=)


"Kiwi Simon" o "Kanin Mia"


Vad gillar jag??

Lånade denna lista av Sabina, oxles.blogg.se. Hoppas detta e okej?:P
Lite snabb info om mig=) 


Varm dryck: Varm choklad med grädde o mashmallows  
Kall dryck: Iskaffe
Alkoholhaltig dryck: Mojito 
Bröd: Rostat
Pålägg:  Mozzarella, tomat o salt
Frukt: Banan
Bär: Hallon
Grönsak: Tomat
Krydda: Salt
Godis: Saltlakrits  
Snacks: popcorn
Kaka: Kladdkaka
Ost: Cambonzola
Sås: Kantarellsås
Glass: Solero ice (finns inte lägre, men den va klart godas!)
Nötter/Naturgodis: Pistagenötter
Snabbmat: Mos med räksallad på BG-Grillen i Grästorp
Yogurt: Banan
Flingor: Havrekuddar
Soppa: Min systers fisksoppa!
Utländskt kök: Thai
Pizza: En med räkor, banan, jordnötter, svamp o curry på!
Halstablett/tuggummi: Extra


Finally!!

Idag startade presentationsveckan då vi ska hålla en presentation i minst en timme i grupper o först ut va Bille o Klas med en powerpointpresentation. Va spännande.
Vi har våran presentation på torsdag eftermiddag, så då gäller det! Vi blev helt klara med våran film idag! Känns riktigt skönt efter många om o men, nu e det bara lite småplock kvar. 
Nu e det bara nio dagar kvar tills jag åker från NZ o tio dagar kvar tills jag e hemma! Har gått både snabbt o långsamt här, men nu ska det bli riktigt skönt att komma hem till vardagen igen!  


På bättringsväg!

Idag har vi ställt tillbaka klockan en timme, så nu skiljer det bara 10 timmar mellan Sverige o NZ!
Vaknade jätte tidigt med rethosta o slaim, huu! Men det e på bättringsvägen idag!
Senare kom Sophie över o vi grejade med presentationen (som vanligt!) Men nu blir vi troligtvis klara imorgon! Gött som f*n!
Så ikväll ska vi kolla på He´s not that into you! Bra film!=)


Slappis!

Idag mår jag lite bättre men fortfarande inte hundra! För att få lite frisk luft tog jag en promenad till stan o köpte en väska som jag såg i tordags o tänkt på hela tiden (som tur va fanns det en enda kvar av dem) o även ett jätte fint linne. Men sen började jag bli yr o konstig igen så då gick jag hem igen o fortsatte med mitt The vamire diaries maraton. E helt fast i serien! Rekomenderas starkt att se! Målet för helgen e att bli frisk!!!!
Ha en fantastisk dag!!


Sjukling!

Idag vaknade jag med feber o mådde skit så det blev att vara hemma idag. Missade presentationen som vi skulle haft idag för NZ turistklass, så Sarah fick presentera vårt ämne själv men det gick bra. Själv ägnade jag morgonen åt att proppa i mig massa mediciner, frukt, te framför "The vampire diaries" som jag började kolla på idag. Verkar vara en grymt bra serie!! E helt fast i den nu så det blir att ta hem fler episoder av den när jag kommer hem!! 
Sen kom Sarah hem o senare kom också Sophie hit för att jobba med den stora presentationen. Har inte tid till att vara sjuk så e bara att jobba på ändå! Men vi fick gjort en hel del idag. Nu e jag helt slut efter den lilla kraftansträngningen så nu blir det lugnt hela kvällen!!

Detta e jag idag!



RSS 2.0