Utbildning på Läckö=)

Gick upp super tidigt idag, cykla bort till Elin o sen vidare till arenan. Där kom Johan, en som ska va guide på Läckö i sommar, o hämta upp oss. Sen bar det av till Läckö slott o utbildningen. Började i stallet med en introduktion o presentation av alla sedan bar det av på en guidetur inne i slottet, va riktigt roligt o se några rum=) Nu va det dax för kaffe o smörgås, gott! En brandman kom o föreläste om brand o visade en film som fick en att tänka till lite, måste sätta upp min brandsläckare! Efter denna intressanta föreläsning var det dax för lunch, fick lax med potatis o sås, super gott! Våran projektledare hade nästa tal då hon berätta om operan som ska va i borggården i sommar, den tjuvaktiga skatan, verkar som en bra opera. Hon berättade även om en barnteater som hon håller i som brukar va på slottet. E en dockteater med dockorna Drängen Jöns, Magnus gabriels dotter Katarina Charlotta, biskop Brynolf samt Herr Drake.
Sen frågade hon mig o Elin om vi ville spela med i en ny teatergrej som hon ska hålla i i sommar, ska bli jätte skoj! Vi har också fått titlar av Catarina som "Projektassistenter" låter nice!
Efter Catarina fick vi ut o prova på att kväva eld med brandsläckare av olika slag, samt släcka en på tänd docka med filt. Hade fika paus.
Efter det visa de vart brandsläckare och sånt finns i slottet, vi gick även upp o kolla på barnkammaren där alla barn "hänger" i sommar, samt personalrummet o vart artisterna håller hus. Efter denna lilla runtur i slottet fick vi lära oss hjärt o lungräddning o hur man gör med en hjärtstimulator eller va det va för grej:P
Avslutningsvis bjöds det på tre rätters, hur gott som helst! Va verkligen grymt gott! Sedan bar det av hem igen, va inte hemma förän 20.30. Lååång men lärorik dag! Hur trevligt som helst!



Herr Drake


Herr Drake, Jäns och Brynolf=)


Katarina Charlotta


Barnguiderna e utklädda till pigor o håller i teatern=)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0